fbpx

BREAKING Ministerul Educației ia în calcul schimbarea măsurilor anunțate ieri

Ministerul Educației ia în calcul modificarea măsurilor anunțate ieri, au declarat pentru Educație Privată surse din instituție.

Astfel, ministerul ar putea scurta anul școlar cu o săptămână, astfel încât vacanța să înceapă, pentru majoritatea elevilor, pe 25 iunie.

Oficialii din minister iau în considerare, de asemenea, ca săptămâna respectivă să fie recuperată prin cursuri organizate în cinci zile de sâmbătă.

O altă idee luată în calcul este revenirea la calendarul inițial al Evaluării Naționale.

Știre în curs de actualizare

CONTEXT

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a anunțat oficial, ieri, că elevii vor avea o vacanță de primăvară prelungită.

Declarațiile făcute de ministrul Edcuației:

Vacanță de primăvară prelungită, începând cu data de 2 aprilie, până pe 4 mai. În acest fel perioada lunii aprilie va beneficia de o scădere a mobilității.

Propunând o vacanţă de primavără din 2 aprilie – 4 mai, va cuprinde perioada sărbătorilor pascale catolice şi ortodoxe.

În vacanță nu se fac cursuri online. Vacanța e vacanță.

Este nevoie de decizii care să producă cât mai puține perturbări la nivelul sistemului de învățământ.

Rămânem consecvenți principiului că școlile trebuie să se închidă ultimele, dacă este nevoie.

Am semnat și transmis spre semnare Ministrului Sănătății ordinul comun prin care se va înlocui sintagma ”depășirea pragului de 6 la mie” cu sintagma ”intrarea în carantină”. Acest lucru se află în momentul în care vorbim și în analiza Comitetului Național pentru Situații de Urgență, unde sunt convins că se va găsi înțelegere pentru importanța școlii, pentru a nu avea pierderi educaționale precum și alte categorii de pierderi care sunt foarte importante pentru elevii care sunt obligați să învețe online de multe luni de zile

Și școlile trebuie să funcționeze atât timp cât alte locații sunt deschise.

Am propus o serie de modificări în structura anului școlar.

2 comments

  1. Dana spune:

    Domnule Ministru modificați calendarul examenelor pentru anul școlar 2021-2022!Nu e normal să modificați calendarul examenelor de anul acesta! S-au programat concedii, nu aveți dreptul să schimbați datele de examen cu 2 luni înainte!

  2. Nae spune:

    De ce nu se renunță definitiv la „săptămâna altfel”? Pentru anul acesta școlar și pentru cei viitori? Este doar încă o intrerupere a ritmului de învățare. Și așa au fost pauze după pauze. Și de ce nu se revine la anul școlar de 3 trimestre? În felul acesta anul școlar ar fi împărțit în mod echilibrat, iar materia structurată corespunzător.

«

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.