fbpx

Atac sângeros la Universitatea din Kabul

Twitter/Rateb Noori (@RatebNoori)/via Geo.tv

Nouăsprezece persoane au fost ucise de bărbați înarmați care au luat cu asalt Universitatea din Kabul, anunță BBC. Potrivit sursei citate, atacatorii au avut o confruntare cu forțele de securitate care a durat câteva ore.
Un purtător de cuvânt al ministerului afgan de interne a declarat că atacul a fost oprit în cele din urmă, odată cu anihilarea celor trei bărbați înarmați, care au atacat universitatea.
Cel puțin 22 de persoane au fost rănite, a declarat ministerul de interne.
Atacul a început în perioada în care oficialii guvernamentali ar fi trebuit să sosească în campus pentru deschiderea unui târg de carte iranian.
Talibanii au negat implicarea și au condamnat atacul.
Gruparea autointitulată Statul Islamic a vizat centrele de educație din Afganistan în ultimii ani, organizând un atac luna trecută, în afara unui centru de școlarizare din Kabul care a lăsat în urmă 24 de morți.
Gruparea și-a revendicat, de asemenea, responsabilitatea pentru un atac din 2018 în fața Universității din Kabul, în care au fost uciși zeci de oameni.
Înregistrările video realizate astăzi în campusul universitar au arătat studenții care fug din locul respectiv, cu sunetul unor focuri de armă în fundal. Unii dintre ei au escaladat zidurile Universității, în efortul de a se salva.
Purtătorul de cuvânt al Ministerului de Interne, Tariq Arian, a declarat că unul dintre atacatori a detonat explozivi.
Violența în Afganistan s-a înrăutățit în ultimele luni, în timp ce talibanii poartă discuții de pace cu guvernul din Doha, Qatar.Un înalt oficial al ONU a declarat săptămânii trecute la BBC că Al-Qaeda era încă „puternic înglobată” în structurile talibane, în ciuda asigurărilor din partea oficialilor talibani către SUA că va rupe legăturile cu grupul terorist

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *