fbpx

Asztalos Csaba: CNCD s-a autosesizat în cazul grădiniței care ascunde de inspectori copiii cu TSA

Sursă foto: revista22.ro

Președintele Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării, Asztalos Csaba, a declarat, pentru Educație Privată că instituția pe care o conduce a decis să se autosesizeze în cazul Grădiniței nr. 42. ”În urma apariției articolelor de presă și a dezbaterilor din spațiul public, am decis să ne autosesizăm pentru posibila comitere a unor fapte de discriminare în acest caz. Vizăm aspecte precum încălcarea dreptului la educație în condiții egale, dar și a demnității copiilor. Vom cita și Inspectoratul Școlar al Municipiului București, pentru că și ei poartă o răspundere în astfel de cazuri”, a declarat Asztalos Csaba.

El a adăugat că părinții care au avut parte de incidente similare sunt invitați să sesizeze CNCD. Sacțiunile prevăzute pentru astfel de încălcări ale legii sunt între 1000 și 30.000 de lei, iar acestea sun plătite nu doar de instituții, ci și de persoanele găsite vinovate, care poartă răspundere proprie, din punct de vedere legal.

Grădinița nr. 42 din Capitală este acuzată că în ziua inspecției i-a ”ascuns” pe copiii cu tulburări de spectru autist. Mătușa unuia dintre copiii aflați în această situație a povestit, pe Facebook, cum mamei respectivului preșcolar i s-a transmis că, în ziua în care inspectorii aveau programată vizita, fetița ei va fi trimisă la o altă grupă. Potrivit sursei citate, mama a fost anunțată de această decizie prin intermediul unor mesaje pe Whats’app.

Întreaga poveste, aici:

O grădiniță din București este acuzată că îi ”ascunde” de ochii inspectorilor pe copiii cu tulburări de spectru autist

1 comment

«

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *