fbpx

Arhiepiscopia Iaşilor anunță interviuri pentru cei care vor să predea religia în școli. Recomandarea de la duhovnic, necesară

Arhiepiscopia Iașilor interviuri

Mitropolia Moldovei şi Bucovinei, prin Sectorul educaţional din Arhiepiscopia Iașilor, a anunţat că urmează să organizeze interviuri în toată Moldova pentru acordarea binecuvântării, mai exact – al avizului cultului – celor care vor să predea disciplina Religie ortodoxă, relatează Ziarul de Iași.

Această cutumă a Bisericii Ortodoxe Române nu este prevăzută în draftul legilor educaţiei, notează jurnaliștii.

Practic, acest aviz al cultului presupune validarea tuturor celor care vor să predea religia în şcoli, fie că e vorba de învăţământul general, fie că este vorba despre seminariile sau liceele teologie ortodoxe. Cu acest aviz, conform Mitropoliei, aceştia se vor putea înscrie „la diferite etape de mobilitate şi de perfecţionare didactică în anul şcolar 2023-2024”.

„Arhiereasca binecuvântare va fi acordată candidaţilor din judeţele componente ale Arhiepiscopiei Iaşilor, în municipiile reşedinţă de judeţ, de către o comisie formată din reprezentantul Centrului eparhial Iaşi, inspectorul pentru disciplina Religie şi un profesor metodist. Candidaţii laici, care solicită binecuvântare, vor susţine un examen psihologic compus dintr-o parte scrisă şi un interviu, în urma căruia se va elibera un aviz psihologic. Avizul psihologic se poate obţine şi până la data interviului”, au transmis reprezentanţii Arhiepiscopiei.

Această cutumă a Bisericii Ortodoxe Române nu este prevăzută în draftul legilor educaţiei, notează jurnaliștii. Această cutumă a Bisericii Ortodoxe Române nu este prevăzută în draftul legilor educaţiei, notează jurnaliștii.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.