fbpx

AEC: Profesorii clasei din care a apărut tabelul cu bani pentru cadouri caută ”obraznicul” care a făcut fotografia

Asociația Elevilor din Constanța (AEC) solicită Ministerului Educației să intervină în situația fondului clasei și a banilor pentru cadouri de la Colegiul Pedagogic și să îi demită pe inspectorul școlar general, Sorin Mihai și directorul Anamaria Ciobotaru, în urma intimidării elevilor din clasa respectivă.

Ce spune AEC:

În urma publicării unui tabel cu colectarea fondului clasei și unor cheltuieli pentru cadourile profesorilor la nivelul Colegiului Național Pedagogic “Constantin Brătescu” de către AEC, elevii clasei de unde provine tabelul au fost intimidați și presați de către cadrele didactice și conducerea liceului, în vederea mușamalizării situației.

Astfel, cadrele didactice, în loc să se concentreze pe stoparea fenomenului ilegal din școală, au decis să încerce să caute “obraznicul” care a transmis în mod anonim tabelul către AEC și să intimideze elevii spre a-și asuma vina.

Amintim faptul că, în contextul fondului școlii, nu ar fi prima tentativă de mușamalizare din partea conducerii școlii, având în vedere faptul că și în situația Liceului Teoretic Callatis din Mangalia, directorul a încercat să dezinformeze opinia publică pentru a se salva.

Până la momentul actual, nici conducerea școlii nici ISJ nu au dat dovadă de un interes real spre a rezolva situația într-un timp optim. Ne-am săturat să ne vedem colegii intimidați, amenințați și batjocoriți pentru că doresc să scoată la iveală corupția care se întâmplă în școlile constănțene. În acest sens, considerăm că ISJ și-a depășit atribuțiile, și solicităm Ministerului Educației să intervină în situație

Solicităm Ministerului Educației să dispună demiterea inspectorului școlar general și al directorului liceului, pentru a combate cu adevărat luarea de mită mascată sub forma fondului clasei!

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.