fbpx

Ziarul de Iași: Învățătorul liberal care umilea elevii, pedepsit cu 15% din salariu până la toamnă

Învățătorul-consilier județean Constantin Șerban, veteran al PNL, a fost sancționat cu tăierea a 15% din salariu până la toamnă, după ce a fost înregistrat cum își umilea elevii, anunță Ziarul de Iași.

Potrivit sursei citate, după o ședință maraton a Consiliului de Administrație de la Şcoala Gimnazială „Mihai Codreanu” din Iaşi, care a durat peste 6 ore, învățătorul Șerban Constantin a fost sancționat cu reducerea de 15% a salariului până la finalul anului școlar. Sursele „Ziarului de Iași” spun și că s-a discutat ca acestuia să nu îi mai fie prelungit dreptul de a preda, dat fiind faptul că acesta are deja 69 de ani și predă cu permisiune specială din partea școlii. O decizie în acest sens nu a fost, însă, anunțată.

Publicația 7IAȘI prezintă în exclusivitate pasaje din mai multe înregistrări realizate la lecțiile clasei a II-a unde predă învățătorul-consilier județean Constantin Șerban, veteran al PNL și membru ales din partea acestui partid în Consiliul Județean Iași. În înregistrările respective, învățătorul-politician își înjură și amenință elevii.

Unul dintre părinți a reușit să plaseze în ghiozdanul copilului său, elev la clasa a II-a, un dispozitiv cu ajutorul căruia a înregistrat lecțiile susținute de învățătorul Constantin Șerban într-o zi de școală. Înregistrările realizate într-o singură zi, aleasă de părinte la întâmplare, surprind expresii jignitoare, amenințări și chiar gesturi violente ale învățătorului, notează jurnaliștii de la 7IAȘI.

Ce spune învățătorul, potrivit înregistrărilor publicate de 7IAȘI:

„Bă tu n-ai treabă, maică-ta… nu ai caiete, nu ai cărți… și ție îți trebuie papuci cu role, mă? Ești un obraznic, mă! Îți spun să te tunzi, decât papuci cu role mai bine tunde-te bă! Tunde-te! Tu auzi să te tunzi? Ce programare, mă, mă duc acolo și mă tund! Ce, tu ești cucoana Manda să te programezi? Ia loc! Dă-ți aia din cap! Mai bine îți cumpără cămașă! Măi taci măi din gură, te-ai învățat ca o țață. Bărbații vorbesc mai puțin. Și nevastă-mea când vine acasă toca toca!!! (urlă tare)

Este a treia zi când vii cu treningul. Diseara mă iau de maică-ta și-i spun!

Băi, băiete, citești ca o moară! Nu respecți punctul, virgula! (urlă tare)

……..

Briana, te ia mama dracului… Briana, treci mai departe…(POC!!! – sunet de palmă). Unde te uiți!… Tare!

………

De ce n-ai citit lecția, măi, lecția e de două zile. De ce nu citești lecția!!! Ridică-te-n picioare! Băi, tu lecția trebuie să o citești de 10 ori! Ia loc! Leneșule! Te joci toată ziua! (urlă tare)

…………

Briana, de la început! Altă leneșă. Citește de la început!!! (urlă tare) fetița plânge.

la toamnă

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.