fbpx

Adevărul: Elevii din Botoşani, chemaţi la şcoală ca să-şi ia laptele şi cornul, chiar dacă școlile sunt închise

În judeţul Botoşani, reprezentanţii Inspectoratului Şcolar se plâng că trebuie să dea curs unei solicitări de la Consiliul Judeţean, considerată aberantă, relatează Adevărul de Botoșani.

Mai precis, toţi directorii de şcoli aflate în scenariul roşu, adică cu predare online din cauza pandemiei, trebuie să cheme toţi elevii la şcoală pentru a-şi lua laptele şi cornul, alimente distribuite prin program naţional.În plus, directorii de şcoli sunt obligaţi să găsească soluţii pentru depozitarea în siguranţă a acestor produse perisabile pânâ când se hotărăsc părinţii sau elevii să le ridice. Nu se precizează însă ce se întâmplă în cazul în care elevii refuză să-şi ia laptele şi cornul. 

Potrivit sursei citate, în 12 martie însă, Consiliul Judeţean Botoşani a trimis o adresă la Inspectoratul Şcolar Judeţean prin care se solicita directorilor de şcoli să cheme elevii care fac ore online să-şi ridice laptele şi cornul de la şcoală.

Altfel spus, deşi elevii sunt trimişi acasă pentru a fi evitată îmbolnăvirea şi răspândirea virusului, pe de altă parte sunt chemaţi la şcoală ca să primească pachetul de la Guvern. Unii părinţi spun că această situaţie este aberantă. Eu cred că au înnebunit de tot. La noi aici covidu-i în floare. I-au trimis acasă că cică să nu se îmbolnăvească şi să facem prăpăd aici, iar acum îi cheamă să le dea un corn şi o gură de lapte. Să umble aşa pe străzi, pe la şcoală. Da’ n-am eu o bucată de pâine şi o cană de lapte să-i dau ?”, spune o săteancă din Suliţa. 
Potrivit sursei citate, în 12 martie însă, Consiliul Judeţean Botoşani a trimis o adresă la Inspectoratul Şcolar Judeţean prin care se solicita directorilor de şcoli să cheme elevii care fac ore online să-şi ridice laptele şi cornul de la şcoală. se solicita directorilor de şcoli să cheme elevii care fac ore online să-şi ridice laptele şi cornul de la şcoală.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.