fbpx

Wikipedia și Bacalaureat. Subiectele la istorie, semnalate cu o seară înainte de probă #Bac2019

Articol publicat pe 3 iulie 2019 wikipedia

Jurnalista Roxana Aiacoboaei afirmă, pe pagina sa de Facebook, că subiectele la istorie pentru bacalaureat au fost anunțate, cu o seară înainte, prin editări ale paginilor de Wikipedia dedicate respectivelor teme.

Ziarista din Botoșani argumentează cu o imagine a paginii ”România comunistă”, unde apare mențiunea ”Gata, la culcare toată lumea!” La ora scrierii acestui articol, pagina era încă editată cu îndemnul respectiv.

Cititorii paginii de Facebook a jurnalistei au semnalat că și celelalte două subiecte pe care elevii le-au avut de rezolvat astăzi aveau paginile de Wikipedia modificate.

Cele trei pagini de Wikipedia care au fost editate se suprapun pe tematicile cerințelor de la proba de bacalaureat.

”Din câte am verificat eu, numai seria de mai sus e vizată. Subiecte precum “Constituții”, “Război rece”, “Luceafărul” etc. au rămas ne-însemnate”, a precizat jurnalista Roxana Aiacoboaei.

Ea a observat că și subiectele la proba de limba română aveau paginile de Wikipedia modificate, încă de duminică seara.

 

”Cineva se joacă pe Wikipedia!

Așa află elevii subiectele de examen, cu o seară înainte de BAC, chestie pe care am spus-o și aici: https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=2408573239379174&id=100006795648883

Ministerul Educației nu doarme. Din contră. Pare că se ocupă cu terfelirea oricăror valori și principii din educație. Pentru că cine e la butoane aici, nu poate fi decât unul de ai lor.

Se sesizează cineva în țara asta?
Link-ul e disponibil aici (nu știu pentru cât timp): https://ro.m.wikipedia.org/wiki/Rom%C3%A2nia_comunist%C4%83”, a precizat Aiacoboaei.

Anul trecut, o postare de pe rețeaua de socializare Reddit a anunțat, în jurul orei 3 dimineața, subiectele care au fost date în ziua respectivă, la proba de limba și literatura română.

”Din câte am verificat eu, numai seria de mai sus e vizată. Subiecte precum “Constituții”, “Război rece”, “Luceafărul” etc. au rămas ne-însemnate”, a precizat jurnalista Roxana Aiacoboaei. subiectele de bacalaureat semnalatepe pagina de internet