fbpx

Vlad Alexandrescu, senator USR: ”Cuplul infernal Andronescu-Pop ne pregătește o primăvară de coșmar”

Senatorul USR Vlad Alexandrescu anunță, pe Facebook, mai multe schimbări de legislație, despre care el spune că urmează în perioada următoare.

Prezentăm, integral, postarea:

”Cuplul infernal Ecaterina Andronescu – Liviu Pop ne pregătește o primăvară de coșmar. După ce au trecut prin Comisia de învățământ a Senatului Legea 207/2016, cea care desființează retragerea titlului de doctor în cazul constatării de către CNATDCU a plagiatului tezei de doctorat, au pus și pe ordinea de zi a plenului Senatului de mâine aceeași oroare.

Acest lucru era de așteptat și mă voi opune, căci am toate argumentele juridice și politice să o fac.

Dar ceea ce este uimitor este că tot mâine au pus pe aceeași ordine de zi adoptarea Legii 509/2010, care are un raport al Comisiei din 2015, o lege de respingere a OUG 74/2010, emisă de Guvernul Boc, cu ministrul Funeriu, care a modificat radical funcționarea UEFISCDI, agenția de cercetare prin care se desfășoară toate granturile de cercetare finanțate de Ministerul Cercetării și Inovării.

Senatul e decizional și aici. Asta înseamnă că la adoptarea acestei legi practic se desființează UEFISCDI în forma ei actuală și se revine la forma în care fusese creată în 1999. Se va crea o desincronizare legislativă, dat fiind că OUG pe care se pregătesc să o abroge este osatura pe care funcționează astăzi UEFISCDI, iar astfel se va genera un vid legislativ care va duce la perturbarea sau chiar blocarea sistemului de cercetare și inovare din România.

Bomboana pe colivă este că pentru marți au pus pe ordinea de zi a Comisiei Legea de adoptare a unei OUG 21/2012, emise de Victor Ponta, cu ministru interimar Liviu Pop, prin care pentru cadrele didactice trecute de 65 de ani, se poate hotărî oricât de mult menţinerea calităţii de titular în învăţământ şi/sau în cercetare pe baza evaluării anuale a performanţelor academice, după o metodologie stabilită de senatul universitar. Această prevedere fusese abrogată în 2012, dar iată că va fi resuscitată prin contribuția conjugată a celor doi tovarăși.

Ecaterina Andronescu și alții ca ea vor putea rămâne profesori pe viață.”

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.