fbpx

”Noi, profesorii de la Colegiul Național Gheorghe Șincai, nu cerem nicio mărire de salariu. Cerem normalitate!”

de Alexandra Chirea, profesoară la C.N. Gheorghe Șincai

Am fost mereu acuzați (pe bună dreptate) ca noi, profii, protestăm numai pentru bani. De data aceasta, eu și colegii mei am explicat, ieri, la TVR, că protestăm pentru:
1) stoparea violenței în școli, atât împotriva profesorilor, cât și a elevilor. Vrem siguranța pentru toată lumea, nicidecum doar pentru profesori!
2) vrem resursă materială și umană de calitate, admitem că nu suntem toți ceea ce ar trebui să fim, iar un prim pas pentru schimbare și pentru a câștiga încrederea celor din jur este să spunem adevărul.
3) creșterea costului standard per elev nu înseamnă plata salariilor noastre sau mărirea lor! Înseamnă că finanțarea de bază să asigure, pe lângă salarii, ceea ce este necesar într-o școală (săpun, de exemplu, că tot e epidemie de gripă).
4) vrem să integrăm elevii cu CES, nu suntem de acord cu segregarea, dar avem nevoie de ajutor, de profesori de sprijin, așa cum se întâmplă în orice țară civilizată.
5) vrem să nu mai existe trafic de influență și să se ajungă la efective de aproape 40 de elevi într-o clasă (nu e cazul școlii noastre, dar e o cerere pertinentă, dacă întrebați părinții care se confruntă cu astfel de situații)
Televiziunea Română nu a considerat că ceea ce am spus e important. Sau nu le-a plăcut ceea ce am spus, că nu se cade să protestezi pentru altceva decât pentru bani. Am vorbit mai mulți, dar a apărut o știre scurtă, nicio revendicare menționată de noi. Am insistat că NU protestăm pentru salarii mai mari.
(Da, e nevoie și de bani, nu trăim doar cu aer și nu cu aer atragi oameni de calitate. Sporurile pe care le-am primit se calculează raportat la vechea grilă de salarizare. Nu e corect. E normal să se calculeze în funcție de nouă grilă de salarizare.)
Noi, profesorii de la C. N. „Gh. Șincai”, nu cerem nicio mărire de salariu. Să fie clar pentru toată lumea. Cerem normalitate. Cerem să nu fim batjocoriți într-un consiliu local al primăriei. Cerem să se respecte legea. Cerem resursă materială și umană de calitate. Și nu vrem cadouri, suntem uituci și nu o să știm cui să mărim media 😉
Primăvară frumoasă tuturor!

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *