fbpx

USR, mesaj de 10 august: Educația și justiția merg de mână, într-un cerc vicios

Sursă foto: Educație Privată

USR afirmă, într-un mesaj dedicat zilei de 10 august, că o țară needucată lasă mai ușor loc corupției și minciunii. iar acestea din urmă țin România pe loc, needucată și neevoluată, cu oameni care pot deveni ușor manevrabili.

Formațiunea politică face o analogie între protestele din urmă cu patru ani și situația actuală din învățământul românesc.

Mesajul USR, integral:

𝟭𝟬 𝗮𝘂𝗴𝘂𝘀𝘁 𝟮𝟬𝟭𝟴. Eram cu toții în Piața Victoriei luptând și strigând pentru normalitate, simțind că nu mai putem respira într-o țară sufocată de penali și corupție. Eram gazați și împinși de oamenii lui Dragnea pentru că ceream respect și nu le mai toleram furturile și minciunile.

𝟭𝟬 𝗮𝘂𝗴𝘂𝘀𝘁 𝟮𝟬𝟮𝟮. Suntem cu toții în același punct, mult mai perfid însă, împachetat în bunele intenții ale unui președinte dezamăgitor, care acum susține exact ce părea să condamne. Furturile și minciunile sunt prezente în continuare în România needucată: furtul intelectual, încercările de a desființa și înființa instituții cu oameni numiți pe baza intereselor politice, copii și părinți de care nu îi pasă nimănui, profesori mințiți că la un moment dat le vor crește salariile și vor primi un minim respect. O educație bolnavă are efecte devastatoare în toate domeniile: de la încrederea pe care o avem unii în alții în situații curente, la modul în care alegem să reacționăm în viața de zi cu zi sau în care suntem capabili să rezolvăm provocările care apar. De fapt de educație depinde gradul în care sunt capabili avem o viață împlinită și suntem lăsați de mediul din jur să ne dezvoltăm.

Educația și justiția merg de mână, într-un cerc vicios. O țară needucată lasă mai ușor loc corupției și minciunii. Iar acestea din urmă țin România pe loc, needucată și neevoluată, cu oameni care pot deveni ușor manevrabili.
Totuși, noi cei “de pe 10 august” rămânem aici și nu uităm pentru ce am ieșit în stradă. Continuăm să o facem, zi de zi, prin modul în care trăim, cu zero toleranță pentru corupție, ipocrizie și minciună.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.