fbpx

Cîmpeanu: Cel puțin 12 elevi vor lua bursă în fiecare clasă din România

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației a afirmat, astăzi, la Iași, că în fiecare clasă din România vor exisa cel puțin 12 elevi care vor primi burse, după ce noua Lege a învățământului preuniversitar va intra în vigoare.

Ministrul a precizat că şcolilor nu li se va putea impune care este media minimă de la care pot fi acordate aceste burse.

”Vă puteţi adapta specificului şcolii. Poate fi de la media 7.00, sau de la 8.00, sau 9.25. Singurul lucru pe care statul îl face este să aloce resursele şi să stabilească un cuantum minim. Raportaţi o clasă de liceu cu 28 de elevi. Bugetul de burse este 28 înmulţit cu 1.500 de lei, adică 42.000 de lei pe an. Asta înseamnă un buget lunar de 4.800 de lei pentru burse. Cel puţin 12 elevi vor lua bursă în fiecare clasă din România. Iar cuantumul bursei va fi unul motivant”, a declarat Cîmpeanu, citat de Realitatea.net.

”Vrem să dăm putere şcolilor. Propunerea din lege este ca pentru fiecare din cei 871.000 elevi din învăţământul primar să fie o alocată suma de 400 de lei pentru bursa socială, iar pentru învăţământul gimnazial pentru cei 751.000 elevi alocaţia este de 920 de lei. Pentru învăţământul liceal unde sunt 573.000 elevi, alocaţia propusă este de 1.500 lei pentru liceele teoretice şi vocaţionale şi 3.000 de lei pentru învăţământul profesional. Fiecare şcoală va şti exact care va fi bugetul pe care îl are la dispoziţie şi va putea să-şi pună în practică propria viziune de susţinere a performanţei”, a mai spus ministrul Educaţiei.

2 comments

  1. Elena spune:

    Este corectă această decizie și pentru cei cwre trag tare in clasele și școlile de top?
    Este prioritar să investim in educație.

  2. MC spune:

    Asta inseamna un singur lucru! Crec spagile!!! (Directori, diriginti si progesori) solutie originala pentru crestetea veniturilor cadrelor didactice 😪

«

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.