fbpx

Universitatea Transilvania majorează taxele de școlarizare, după ce a scumpit cazarea în cămin

Universitatea Transilvania din Brașov majorează și taxele de școlarizare, după ce anul trecut a scumpit cazarea în cămine.

Studenții vor plăti cu 6% mai mult pentru următorul an universitar.  Taxele sunt stabilite anual și sunt aprobate de către Senatul universității, la propunerea Consiliului de Administrație.

Cele mai mari taxe de studii sunt în prezent la Facultatea de Medicină, unde studenții plătesc 7.000 de lei pe an, și la Muzică, unde studenții trebuie să achite 5.500 de lei pe an. Și acestea vor fi majorate.

„Consiliul de administrație a aprobat și a propus Senatului mărirea taxelor sub nivelul inflației, pentru că actuala lege a învățământului superior legea 199/2023 menționează că nu pot fi mărite taxele pe parcursul unui ciclu de studiu cu mai mult de nivelul inflației. Și noi am stabilit să vă dau un exemplu de la 3500 la 3.700 lei, pentru că majoritatea taxelor de studii la Universitatea Transilvania din Brașov erau de 3.500 lei. Deci, taxele sunt majorate cu mai puțin de 6%, sub nivelul inflației de anul trecut”, a declarat, pentru Radio România Brașov, rectorul Universității Transilvania din  Brașov, prof. dr. ing. Ioan Vasile Abrudan.

Și taxele pentru cazarea în căminele Universității Transilvania din Brașov au fost majorate, anul trecut. Din septembrie 2023, studenții plătesc mai mult.

Un student bugetat plătește 445 de lei pe lună pentru un loc într-un cămin din Complexul Memorandului sau 455 de lei pentru un loc într-un cămin de pe Colină. Daniel Munteanu, prorectorul cu studenții și legătura cu mediul economic și socio-cultural spunea atunci că majorările de tarife au fost făcute din cauza costurilor mari la energie electrică și gaz.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.