fbpx

Universitatea Lucian Blaga din Sibiu permite plata taxelor de admitere în monedă virtuală

Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu va fi prima universitate din România care va permite plata taxelor pentru admitere într-o monedă virtuală, informează Radio România Actualităţi.

Criptomoneda în care se vor putea efectua plățile va fi EGLD, dezvoltată de startup-ul sibian Elrond.

Posibilitatea de plată cu monedă virtuală va fi disponibilă pentru prima dată în sesiunea de admitere din luna iulie a acestui an. În acest moment, ULBS a ales să convertească EGLD în RON prin intermediul unui procesator de plăți, fără costuri suplimentare față de costul unei plăți cu cardul bancar clasic. Potrivit reprezentanților Universității „Lucian Blaga” din Sibiu, printre potențialele beneficii ale criptomonedelor sunt: posibilitatea de a efectua transferuri fără limitări geografice, costuri reduse de tranzacționare și posibilitatea de verificare publică a tranzacțiilor.

EGLD, monedă virtuală lansată de sibienii de la Elrond Network pe blockchainul propriu, a atins o capitalizare de 2,1 miliarde de dolari pe parcursul zilei de duminică, 7 februarie 2021, conform datelor agregate de Ziarul Financiar.

Spre comparaţie, pe 29 ianuarie 2021, moneda atingea o valoare de piaţă de 1 mld. dolari, fiind pentru prima oară la această valoare, ceea ce înseamnă că într-o săptămână valoarea de piaţă a monedei lansată de Elrond Network din Sibiu s-a dublat.

Blockchain-ul Elrond îşi propune performanţe de 1.000 de ori mai bune decât Ethereum şi Bitcoin în ceea ce priveşte numărul de tranzacţii care pot fi procesate, cât şi costul acestora. 

Compania de blockchain Elrond pregăteşte şi lansarea unui card. Ţinta pentru aplicaţia Maiar – un milion de utilizatori într-o lună. 

1 comment

  1. Nicoleta spune:

    Super ideea!!

«

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *