fbpx

SUA: 80% dintre profesori și angajații școlilor au fost vaccinați cu cel puțin o doză

Aproximativ 80 la sută din personalul școlilor și lucrătorii din domeniul îngrijirii copiilor din Statele Unite au primit cel puțin o doză de vaccin împotriva Covid-19, a anunțat, marți, Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din SUA.

Anunțul vine în timp ce administrația Biden a făcut un efort ambițios pentru a redeschide școlile și a reveni la învățarea în format fizic până la a 100-a zi de funcție a președintelui. Acest obiectiv a fost temperat de noile variante periculoase ale virusului, de protestele sindicatelor din învățământ și de fricile și frustrările elevilor și părinților, notează New York Times.

Efortul pentru redeschiderea școlilor a crescut, pe măsură ce s-a dovedit că măsurile adecvate de siguranță au limitat transmiterea virusului în școli, iar cazurile de coronavirus au scăzut brusc, din luna ianuarie. Oficialii și experții în educație au insistat pe urgența readucerii elevilor în sălile de clasă înainte de sfârșitul anului școlar.

Aproximativ opt milioane de profesori, angajați ai școlilor și lucrătorii din domeniul îngrijirii copiilor au primit prima doză de vaccin până la sfârșitul lunii martie, conform C.D.C.

Președintele Biden a anunțat programul în martie, cerând accesul la vaccinuri la nivel național pentru angajații școlilor și lucrătorii din domeniul îngrijirii copiilor. Au fost stabilite, ulterior, mai multe linii directoare de eligibilitate, deoarece unele state au ales să nu se abată de la planurile lor de imunizare. Cu toate acestea, până la sfârșitul lunii martie, educatorii din sistemul preuniversitar din toate statele deveniseră eligibili pentru a primi vaccinul.

În timp ce accelerarea vaccinărilor în rândul educatorilor și al personalului a redus rezistența sindicatelor profesorilor la redeschiderea sălilor de clasă, sistemele școlare cu sindicate puternice, în special pe coasta de Vest, au fost mai lente în efortul de revenire la cursurile în format fizic.

În România, mai puțin de jumătate dintre angajații școlilor și ai grădinițelor s-au declarat de acord cu vaccinarea, potrivit situației finale care a fost transmisă de Ministerul Educației pe 15 ianuarie.

Din personalul didactic, 45, 93% au anunțat că acceptă imunizarea.

În rândul personalului didactic auxiliar, rata de acceptare este doar 48,57%.

La categoria personalului nedidactic, s-au declarat de acord cu imunizarea 40,29% dintre angajați.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *