fbpx

Universitatea din Oxford sistează testele clinice pe copii și adolescenți, în așteptarea unor informații noi despre riscul de tromboze

Universitatea din Oxford a declarat că a întrerupt administrarea dozelor de vaccin Covid-19 pe care le-a dezvoltat cu AstraZeneca într-un mic studiu din Marea Britanie destinat testării vaccinul pe copii și adolescenți, informează Wall Street Journal.

Potrivit sursei citate, decizia a fost luată în așteptarea unor informații suplimentare despre problemele rare de coagulare a sângelui la adulții care l-au primit.

Studiul pediatric condus de Universitatea din Oxford a început la jumătatea lunii februarie și are ca scop testarea vaccinului la peste 200 de tineri cu vârste cuprinse între 6 și 17 ani. Un purtător de cuvânt al Oxford a declarat marți că nu au apărut probleme de siguranță în cadrul procesului în sine, dar îngrijorări mai largi cu privire la problemele rare de coagulare la adulți au declanșat alte revizuiri în procesul de reglementare în Marea Britanie și Europa, pentru a investiga orice potențială legătură cu vaccinul.

Oxford așteaptă mai multe informații de la Agenția de Reglementare a Medicamentelor și Produselor Medicale, înainte de a administra alte vaccinări copiilor sau adolescenților în cadrul studiului pediatric, a spus purtătorul de cuvânt.

Studiile clinice arată, însă, că vaccinul Pfizer/BioNTech este eficient în proporție de 100% și în cazul copiilor cu vârste cuprinse între 12 și 15 ani, după cum a transmis compania, în urmă cu o săptămână.

Pfizer/BioNTech mai spune că intenționează să depună documentația studiului și către Administrația pentru Alimente și Medicamente a Statelor Unite, pentru a obține o autorizație de urgență și în cazul grupei de vârstă 12-15 ani, potrivit CNN.

În faza a treia a unui studiu la care au luat parte 2.260 de copii, cu vârste de 12-15 ani, vaccinul a dus la crearea unei cantități mari de anticorpi la o lună după administrarea rapelului, cu mult mai mult față de un alt studiu ce a vizat persoane aflate în grupa de vârstă 16-25 de ani, au mai transmis reprezentanții companiei.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *