fbpx

UK: Guvernul se așteaptă ca măştile să nu mai fie obligatorii în şcoli din a treia etapă de relaxare, care ar putea începe în luna mai

Măştile de protecţie ar putea să nu mai fie obligatorii în școlile secundare și colegiile din Marea Britanie în următoarea etapă de relaxare a restricțiilor, care ar putea începe cel mai devreme pe 17 mai, informează Guvernul de la Londra într-un comunicat.

Măştile cor rămâne, însă, obligatorii la începutul semestrului următor, precizează Guvernul.
Executivul britanic a precizat că a luat această decizie după o revizuire continuă a dovezilor și datelor referitoare la condițiile epidemiologice.

Numărul de infectări din Marea Britanie a scăzut semnificativ, pe măsură ce vaccinarea a progresat. Până astăzi, 31 de milioane de locuitori ai Marii Britanii au fost vaccinați cu cel puțin o doză.

Comunicatul emis de Guvernul Marii Britanii:

Guvernul a confirmat astăzi, marți, 6 aprilie, că măștile de protecție trebuie să fie purtate în continuare în clasele don școlile secundare și colegii ca măsură de precauție atunci când elevii se întorc după vacanța de Paște.

Această abordare prudentă va contribui la limitarea riscului de transmitere și va permite monitorizarea continuă a efectului revenirilor la școală, în timp ce testele de două ori pe săptămână sunt stabilite și încorporate în rutinele elevilor.

Este de așteptat ca măștile faciale să nu mai fie necesar să fie purtate în sălile de clasă sau de către studenți în zonele comune ale școlilor, la pasul 3 al foii de parcurs, care nu va fi mai devreme de 17 mai. În acel moment, adică în următoarea etapă a relaxărilor, inclusiv contactul social sporit în interior va fi posibil în urma unei revizuiri a ultimelor date privind ratele de infecție și vaccinare. De asemenea, această decizie va oferi timpul necesar pentru ca programul de vaccinare să ajungă la toți cei din grupurile prioritare.

Toate modificările vor fi confirmate cu o notificare prealabilă de o săptămână și toate celelalte măsuri de siguranță vor rămâne în vigoare, inclusiv testarea regulată a persoanelor asimptomatice, socializarea în bule de grup mai mici, igiena sporită, ventilația și distanțarea socială acolo unde este posibil.

Secretarul pentru educație, Gavin Williamson, a spus:

Întoarcerea la școală și la facultate din 8 martie a fost un succes incredibil și aș dori să mulțumesc personalului, părinților și elevilor pentru respectarea ghidurilor privind reducerea transmiterii virusului. Cele mai recente date ale noastre au arătat, de asemenea, că frecvența fizică la școală rămâne mai mare decât în ​​orice moment din trimestrul de toamnă.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *