fbpx

Universitatea din București se solidarizează cu SNSPA în fața atacurilor AUR

foto: educatieprivata.ro

Universitatea din București (UB), prin Consiliul de Administrație, a decis, în ședința de astăzi, să se solidarizeze și să-și exprime în mod public profunda și legitima îngrijorare în legătură cu evenimentele deosebit de grave care au avut loc cu prilejul deschiderii noului an universitar 2023 – 2024 la Școala Națională de Studii Politice și Administrative (SNSPA) din București.

UB transmite că distribuirea de pliante cu conținut politic, prezența fizică a agitatorilor politici înșiși în spațiul instituțional, identificarea publică nominală a unor personalități universitare ca „răspunzătoare” pentru direcții educaționale neagreate de un partid politic, îndemnul iresponsabil adresat studenților de a abandona școala și de a lua atitudine „militantă” împotriva acesteia etc. constituie mijloace inadmisibile, situate în afara legii de comunicare a opțiunilor politice și de acțiune politică efectivă în interiorul universităților, a lăcașurilor de învățământ în general.

Mai mult, unele dintre aspectele constatate de opinia publică cu această tristă ocazie se apropie șocant și reprobabil de practici de factură extremistă înregistrate în trecutul universitar al țării noastre, unul pe care l-am crezut depășit pentru totdeauna.

Apreciind ca extrem de gravă această situație, fără precedent în România ultimelor trei decenii, dar și una care se poate constitui într-un puternic semnal de alarmă la adresa independenței universitare față de factorul politic, UB solicită în mod ferm instituțiilor abilitate ale statului să acționeze cu celeritate pentru a analiza gravele aspecte politice implicate și a preveni astfel eficient recrudescența unor evenimente de o factură asemănătoare. 

Universitatea din București se solidarizează pe această cale cu comunitatea academică a SNSPA, fiind alături de profesorii și studenții acestei instituții de învățământ superior în misiunea lor de a păstra autonomia învățământului față de ingerința politicului de orice fel în spațiul universitar și a asigura dobândirea excelenței cognitive și educaționale, dar și a adevăratelor valori etice umaniste ca unic scop al activității sale.

Universitatea din București se solidarizează

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.