fbpx

De ce yoga?

sursă foto: Freepik

de Sorina Melian, psihoterapeută, fondatoare a Centrului ”Crește frumos”

Într-o epocă în care statul pe scaun, “statul cuminte” este ridicat la rang de virtute iar cantitatea de informație, venită cel mai des din mediul virtual, este dificil de filtrat, copiii își cunosc din ce în ce mai puțin capacitățile fizice și psihice.

Sporturile, atât cât se practică, le arată cum să-și folosească părți ale corpului, oprindu-se rareori asupra întregului. Care este întregul? O mică ființă, nesigură de locul ei în lume, un mic Gulliver într-o lume a giganților, dansând pe marginea incertitudinilor.

Deci, de ce yoga?

Prin yoga, copilul face cunoștință cu propriul lui corp. Îi descoperă abilitățile, le îmbunătățește. Echilibrul, coordonarea, încrederea în propriile puteri, se dezvoltă și, prin dezvoltarea acestora, copilul se vede mai puțin lipsit de putere, mai în control a ceea ce îi aparține: propria persoană. 

Iar sesiunile de meditație îl ajută să-și descopere lumea interioară, bogăția imagisticii, puterea extraordinară de creație a gândului.

Prin practica yoga, copilul devine mai calm, mai echilibrat, mai în armonie cu sine însuși și dezvoltă o mai bună coordonare a corpului. Și toate acestea  ajută la îmbunătățirea memoriei, a stimei de sine, a focusului în clasă, reduc anxietatea și stresul.

Studii recente au demonstrat că practica yoga este benefică și copiilor diagnosticați cu ADHD, ajutând la reducerea hiperactivității, neatenției și impulsivității.

Deci, de ce yoga? Pentru că este un instrument minunat pe care îl putem pune la îndemâna copiilor noștri pentru a se simți mai siguri pe ei în această lume mare și, uneori, puțin înfricoșătoare.


Crește frumos After School   își deschide ușa magică pentru un program ‘altfel’, unde copiii să se simtă cu adevărat ‘acasă’, unde să învețe să devină autonomi, să-și exprime nevoile și să-și antreneze inteligența emoțională.

Învățarea la Crește frumos se bazează pe colaborare, blândețe și orientare către nevoile și interesele fiecărui copil. Ne propunem ca parteneriatul cu părinții să stea la baza activității noastre și împreună să creștem o generație de adulți responsabili, cu stimă de sine crescută, independenți dar, mai ales, fericiti!

Toate activitățile la After School Crește frumos  sunt presărate cu informații de cultură generală, folosim o metoda integrativă de studiu prin joc și joacă, astfel încât să nu se creeze presiunea studiului ci să stimulăm dorința de cunoaștere.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.