fbpx

Liceul Româno-Finlandez Grădiniță

București - Sector 6

Prezentare

Liceul Româno-Finlandez este prima școală din România care a implementat principiile învățământului finlandez. Proiectul a început în anul 2010 și urmărește să aducă plus-valoare educației din România, prin adaptarea metodelor și a ideologiei educației finlandeze, care, în momentul de față, constituie cel mai performant sistem din spațiul european. Parcurgem, alături de elevii noștri, fiecare etapă (de la 2, la 18 ani) a dezvoltării și formării lor. 

Viziunea noastră este să creăm un reper educațional pozitiv și inovativ.

Misiune

La Liceul Româno-Finlandez păstrăm curriculum-ul românesc și dorim să optimizăm rezultatele elevilor noștri prin abordare individualizată, centrată pe elev și să punem în valoare potențialul creativ al fiecărui copil în parte. Începând cu nivelul preșcolar, și până la cel liceal, ne dorim să le oferim elevilor un mediu în care să se dezvolte armonios, să-și descopere calitățile și talentele, să-și creeze propriul traseu de învățare și să devină astfel performanți în societatea viitorului.

POVESTEA NOASTRĂ

Liceul Româno-Finlandez este călătoria vieții mele. La 21 de ani, cât aveam atunci când am început, nu bănuiam că voi ajunge aici. Ce-i drept, momentul prezent nu încetează să mă uimească. Este ca și cum mi-aș fi făcut bagajele pentru un city-break, dar am ajuns să fac înconjurul lumii de două ori. Mi-am droit, încă de la început, să creez un spațiu în care copiii să se simtă bine, profesorii să poată avea libertatea unor profesioniști, iar părinții să se simtă parte din întregul proces. Rolul finlandezilor a fost crucial. Ne-au învățat cum să ajungem să formăm o comunitate. Ne-au reamintit mereu că nu e o idee bună să copiem vreun model, oricât de performant pare la prima vedere, ci că trebuie întotdeauna să învățăm, să explorăm și să ne dezvoltăm, pentru a ne găsi propria identitate, pentru a ne crea, plecând de la visurile noastre un scop.

Identitatea românească și principiile pe care aceasta este cladită au constituit întotdeauna repere autentice, pe care merită să le promovăm în educația copiilor care vor reprezenta viitorul lumii,  iar metodele și practicile finalndeze în contexul învățământului din spațiul românesc, nu fac decât să întregească sistemul solid de valori de care ne dorim să dispună elevii. Ideea că în orice domeniu trebuie să se regăsească conceptul de explorare, de learning by doing, ne motivează să reușim să le redăm celor mici încrederea că orice noțiune, oricât de abstractă ar fi, are un corespondent în realitate, că putem realiza analogii prin intermediul cărora să o putem înțelegem!

Această lecție a explorării este valabilă pentru profesori, care, atunci când interacționează cu copiii, îi pot pe aceștia ca pe o sursă de învățare, fiind validă și pentru părinții care pot beneficia de experiența de învățare alături de dascălii celor mici, pentru a se putea raporta cât mai bine la copii. Și lecțiile pot continua…

Dacă alegeți să rămâneți cu noi, veți deveni, din prima clipă, parte a unui mediu dinamic, cald, în care punem preț, mai mult decât pe procedurile implementate și pe programa ce trebuie parcursă, pe interacțiunea stabilită în cadrul colectivului (de profesori și de elevi), pe gesturile mici, precum îmbrățișarea caldă pe care o primim de la un copil care urcă agale pe scări, ori zâmbetul asortat cu un salut degajat. Dacă vă opriți într-una din clase, mai mult ca sigur veți vedea 2-3 colegi de-ai mei care se străduiesc să găsească rezolvarea la o problemă, un grup de adolescenți pe hol care fac un boomerang cu unul dintre profesori sau vă va atrage atenția toba mare care se va auzi tare de tot din laboratorul de muzică. Suntem mândri de atmosfera de la LRF, care ne face să revenim cu drag 177 zile pe an, iar, în vacanțe, să plecăm, tot cu elevii noștri, în tabere.

Noi credem cu tărie într-o Românie a școlilor cu suflet! Dacă oamenii vin cu drag la școală, vor face cercetare de excepție, vor crea structuri inovative și programe eficiente, experiențe ce vor genera idea de PERFORMANȚĂ!

Educație excelentă într-un mediu ca acasă!

Alina DUMITRACHE
Director Fondator Liceul Româno-Finlandez

Liceul Româno-Finlandez respectă curriculum românesc, având ca reper și influență modelul educational finlandez. 

Încă de la grădiniță ne dorim să le oferim copiilor un mediu în care ei să se dezvolte armonios și să se simtă în siguranță. Punem mare preț pe abordarea educațională holistică și multi-senzorială, care se adresează deopotrivă minții, emoției și simțurilor. Promovăm un tip de învățare prin joacă și experiment, prețuind, în egală măsură, EXPLORAREA, DESCOPERIREA, CUNOAȘTEREA.

Principiul care ne ghidează în tot acest process este: 

COPILUL ESTE ÎN CENTRUL EDUCAȚIEI!

Credem în creativitate și stimulăm toate ariile de dezvoltare.

Iubim la nebunie jocul și imităm, la scară mică, situațiile din viață. Periodic, schimbăm tema și resursele educaționale, iar clasa capătă dimensiuni de poveste. Copiii adoră să fie, pe rând, doctori, pompieri, astronauți, fermieri, eschimoși sau gardieni protectori ai mediului, mânuind și denumind cu ușurință, instrumentele folosite de „oamenii mari”.

Aceste arii de dezvoltare se traduc, la nivelul clasei, într-o serie de ARII DE EXPERIENŢĂ, structurate în așa fel încât, la fiecare colt, să te așteapte o nouă aventură: zona de construcții, joc de rol, universul în miniatură, colțul de lectură și biblioteca, zona de știință și investigație, zona de dezvoltare matematică, zona creativă, zona experiențelor culinare, zona experiențelor tactile.

TAXE

17 000 lei/an taxa de școlarizare pentru programul scurt – 7:30-13:00
21 000 lei/an taxa de școlarizare pentru programul lung – 7:30 -18:00

Taxa este valabilă pentru anul școlar 2022 – 2023.

Pentru elevii care au fraţi înscrişi la gradiniţă, şcoală sau liceu, se va aplica o reducere de 10% din taxa de şcolarizare.

Alte taxe

Taxa de înscriere – 750 de lei (nerambursabili)
Taxa de rechizite – 700 lei/an

Vezi mai mult

Noutăți / activități

Echipa

Suntem o echipă energică, de oameni dedicați și gata să ofere tot ce au mai bun pentru educația și viitorul elevilor noștri. Spunem oameni, pentru că echipa noastră nu este formată doar din profesori, ci din toți oamenii frumoși, fie că sunt recepționeri, contabili, șoferi sau bucătărese, care fac din școala noastră un mediu potrivit de învățare pentru fiecare elev care ne trece pragul.

Echipa Liceului Româno-Finlandez a crescut organic, odată cu numărul de elevi la grădiniță, școală, liceu. În prezent avem 93 de profesori, la care se adaugă și numărul colaboratorilor și personalului auxiliar, și suntem într-un proces continuu de recrutare. Căutăm profesioniști în educație, care să ne împărtășească valorile și principiile.

Dacă îți dorești să te alături echipei noastre, chiar dacă nu avem momentan un post care să ți se potrivească, trimite-ne CV-ul tău pe adresa [email protected] și noi te vom contacta.

Vezi mai mult

Galerie foto