fbpx

Ungaria vrea să interzică reclamele și cărțile care „promovează” homosexualitatea în rândul minorilor

Photo 20005895 © Zkk600 | Dreamstime.com

homosexualitatea

Partidul prim-ministrului maghiar Viktor Orban a depus joi amendamente legislative care vizează interzicerea materialelor și a acțiunilor despre care afirmă că „promovează” homosexualitatea în rândul minorilor, potrivit unui text publicat pe site-ul Parlamentului, relatează agenția AFP, citată de Hotnews.

Cinci ONG-uri, inclusiv Amnesty International și Budapest Pride, au denunțat imediat, într-un comunicat de presă, „această nouă propunere” a Fidesz, similară cu legea rusă care pedepsește orice act de „propagandă” homosexuală care îi vizează pe cei mai tineri, acuză aceștia.

În practică, programele educaționale sau reclamele unor grupuri mari în solidaritate cu homosexuali și lesbiene, precum cea a Coca-Cola, care în 2019 a stârnit apeluri la boicot, nu ar mai fi autorizate, conform documentului de 11 pagini consultat de AFP.

De asemenea, cărțile despre acest subiect, ar fi direct afectate de noua lege.

Reclamă Coca Cola în Budapesta. Foto: Reuters.

În ianuarie 2021, Guvernul Ungariei, care a făcut ostilitatea față de persoanele LGBT o parte centrală a agendei sale de dreapta, a ordonat unui editor de carte să tipărească avertismente care să identifice cărți care conțin „un comportament incompatibil cu rolurile tradiționale de gen”, relata Reuters.

Guvernul a declarat că acțiunea este necesară pentru a proteja consumatorii de a fi induși în eroare, după ce Labrisz, un grup de lesbiene, a publicat o antologie de basme, „Țara Minunilor este pentru toată lumea”, care a inclus câteva povești cu teme gay.

Cartea, ai cărei autori spun că este destinată să-i învețe pe copii să fie respectuoși față de oamenii de toate mediile, prezintă o poveste despre o căprioară căreia i se împlinește dorința de a deveni un cerb și un poem despre un prinț care se căsătorește cu un alt prinț.

Alte povești descriu minoritățile într-o lumină pozitivă, inclusiv romii și persoanele cu dizabilități. Personajul Albă ca Zăpada, redenumit Leaf Brown, are pielea închisă la culoare.

Sursă foto: https://www.dreamstime.com/royalty-free-stock-photo-budapest-pride-2011-image20005895

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.