fbpx

Un profesor din Chișinău și-a vopsit barba în albastru, după ce a pierdut un pariu cu elevii

Alex Leahu, un tânăr profesor de matematică care predă la Liceul Teoretic „Spiru Haret” din Chișinău, și-a vopsit barba în albastru pentru a-și onora un pariu pe care îl făcuse cu elevii, relatează timpul.md.

Potrivit sursei citate, el le spusese, în ianuarie, elevilor de clasa a VII-a că dacă mai mult de jumătate dintre ei obțin note de 9 și 10 la următorul test, își vopsește barba în culoarea albastră.

Provocarea a funcționat și a fost suficient pentru a-i stimula pe elevi să se străduiască, astfel că profesorul a fost nevoit să se țină de cuvânt.

A avut grijă apoi să-i țină la curent pe elevi cu toate etapele transformării lui, pe Facebook: „Vă anunț din timp, ca să nu fie o surpriză când mă vedeți pe drum data viitoare”, a scris profesorul.

„Deoarece e dificil să-ți vopsești undeva barba la Chișinău în culori mai neobișnuite, a trebuit să o fac cu o săptămână mai târziu decât le-am spus elevilor, deoarece am așteptat să vină culoarea”, a povestit profesorul, pentru diez.md.

Partea interesantă a fost că unul dintre elevi lipsise vreo săptămână, a crezut inițial că nu a reușit să mă vadă cu barba albastră și a fost foarte bucuros când am venit așa la școală”, spune Alex Leahu.

„Vă stă bine, domnule profesor”, aceasta este replica cu care îl salută elevii pe Alex. Acesta mai spune că astfel apare un dialog între elevi și profesori, iar dacă promiți ceva elevilor, numaidecât trebuie să te ții de cuvânt, căci în caz contrar nu vor mai avea încredere.

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.