Recorder: Primăria Sectorului 5 le-a oferit profesorilor pixuri Montegrappa, de 130 de euro bucata

Pixuri Montegrappa, de 130 de euro bucata, în loc de căldură în calorifere și alte necesități reale. O investigație realizată de publicația Recorder.ro arată că, la început de an electoral, primarul Daniel Florea le-a dăruit cadrelor didactice din Sectorul 5 pixuri și agende de lux. Produsele, cu prețuri de peste 130 de euro bucata la distribuitorii oficiali, au ajuns în cancelariile școlilor din cel mai sărac sector al Capitalei. Cadrele didactice le consideră inutile și au început să le vândă pe internet, reclamând lipsa de interes a administrației locale față de problemele reale din școlile unde lucrează.

Potrivit sursei citate, numai pixul, un instrument de scris premium Montegrappa, fabricat din rășină, cu lamă de oțel, costă, la distribuitorii oficiali din România, 630 de lei. La un calcul simplu, într-o școală cu 20 de cadre didactice angajate s-ar ajunge la o cheltuială minimă de aproape 2.700 de euro pentru astfel de cadouri. Și sunt 72 de unități de învățământ sub autoritatea Primăriei Sectorului 5, condusă de Daniel Florea.

Recorder.ro afirmă că Imediat după împărțirea cadourilor prin școlile din sector, site-urile de anunțuri s-au umplut cu pixuri Montegrappa la prețuri atrăgătoare. 

Recorder.ro notează că primarul Daniel Florea are o relație specială cu școlile din sector. În fiecare an, de ziua Sectorului 5, îi scoate pe elevi și pe profesori să defileze pe străzi la ceea ce el numește „Parada Performanței”. Florea le ține discursuri, iar profesorii mai obedienți urcă pe scenă și declară: „Copiii din școala noastră sunt cei mai buni prieteni ai domnului primar”.

Cu un buget generos la dispoziție, primarul își arată prietenia cât poate de des și trimite periodic cadouri în școlile din sector: în toamna anului trecut le-a trimis elevilor orare cu caricatura lui, le-a oferit rechizite, apoi cadouri de Moș Nicolae într-o pungă imprimată cu chipul său.