fbpx

Reacția unor părinți când o mamă a refuzat ”cotizația” cu bani la școală: ”Sunt și clase unde nu e nevoie. Mergeți acolo!”

Mihaela Ichim, profesoară în Oradea și mama unui copil aflat în clasa pregătitoare, a publicat pe pagina sa de Facebook o conversație din grupul de Whats’App, în care alți părinți îi cer să își mute copilul din clasă, după ce a refuzat să contribuie la cadoul învățătoarei și la achiziționarea unui alfabetar. Mihaela Ichim spune că atitudinea acestor părinți nu a descurajat-o și a explicat de ce a refuzat contribuția financiară.

Preluăm postarea, cu acordul autoarei.

Dragi părinți, căci vouă mă adresez, este inadmisibil unde s-a ajuns. Unde am ajuns noi, ca oameni. În imaginea de mai jos vedeți reacțiile părinților, ai căror copii sunt în clasa cu fetița mea, la școală „Nicolae Balcescu” din Oradea. Reacție veniră în urma refuzului meu de a da bani pentru cadoul dnei invatatoare și pentru achiziționarea unor perdele și a unui alfabetar.
1. Nu am facut-o din răutate. Ci pentru ca lucrez în învățământ și știu, după 17 ani de dăruire, ca lucrurile se pot face și altfel, nu doar stand cu mana întinsă în fata părinților. Avem proiecte europene, avem ONG-URI foarte implicate, care lucrează pe proiecte cu școli, avem sponsorizări, avem bani de la primarii. Doar ca lucrurile astea ar trebui făcute de cadre didactice și manageri gratis și cu multe ore petrecute în fata calculatorului.
Dacă eu am putut, și alții pot.
2. Nu am facut-o pentru ca este ilegal( art. 5, lit. b), pct. II din Codul Cadru de etica al personalului didactic aprobat prin Ordinul MEN nr. 4831/2018) și imoral.
3. Nu am facut-o pentru ca de ani de zile încercăm să schimbam tara asta, pentru ca ne plângem de indiferenta și șpăgi care domnesc în toate instituțiile statului, dar noi, ca actori principali, nu facem nimic sau chiar contrariul.
Sa ajung sa fiu „sfatuita” sa-mi mut copilul în alta clasa, e prea mult. Pentru mine și pentru copilul meu.
AJUNGE! VREAU O ROMÂNIE FRUMOASA!
UPDATE:

Directorul școlii acuzate de Mihaela Ichim: ”Discuțiile de pe grupul de WhatsApp erau reale. Nu tolerăm așa ceva!”

2 comments

  1. ajavuyesipace spune:

    http://slkjfdf.net/ – Buy Amoxil Dosage For Amoxicillin 500mg umu.rvwg.educatieprivata.ro.jec.mt http://slkjfdf.net/

  2. ipakototujot spune:

    http://slkjfdf.net/ – Buy Amoxil Buy Amoxicillin oxy.sbrq.educatieprivata.ro.dye.ni http://slkjfdf.net/

«

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.