Un copil educat este un om câștigat, Alătură-te comunității www.educatieprivata.ro și vei afla primul sau prima despre ceea ce te interesează : concursuri, olimpiade, baterii de teste, meditații sau despre activitățile de timp liber pe care le recomandăm.
Prin completarea datelor pentru Educație Privată ești de acord cu Termenii de Utilizare si Nota de Confidențialitate.
Alătură-te comunității cadrelor didactice www.educatieprivata.ro si vei avea acces la exemple de bune practici, invitații la seminarii și conferințe despre educație și anunțuri de carieră din țară sau stăinătate.
Prin completarea datelor pentru Educație Privată ești de acord cu Termenii de Utilizare si Nota de Confidențialitate
Un părinte informat se va înțelege mult mai ușor cu propriul copil. Alătură-te comunității de părinți www.educatieprivata.ro și vei primi informații despre sistemul de învățământ privat, alternativele educaționale, ofertele școlilor private, consursuri și olimpiade, meditații sau programele de pregătire anunțate de unitățile școlare partenere.
Prin completarea datelor pentru Educație Privată ești de acord cu Termenii de Utilizare si Nota de Confidențialitate
Acasă > Ședință cu părinții > Legislație > Liviu Marian Pop, două proiecte de lege: șefii de ISJ-uri aleși prin vot și ”înșurubarea” cadrelor didactice în sistem
Liviu Marian Pop, două proiecte de lege: șefii de ISJ-uri aleși prin vot și ”înșurubarea” cadrelor didactice în sistem
02 Martie 2020, 18:15
Fostul ministru al Educației Liviu Marian Pop a anunțat că va depune două proiecte legislative.
Primul dintre acestea prevede că șefii inspectoratelor școlare pot fi aleși fie prin concurs, în baza unei metodologii elaborate de Ministerul Educației, fie prin votul universal, direct și secret al tuturor cadrelor didactice de predare titulare din unitățile de învățământ, de pe raza județului unde candidează sau a Municipiului București.
Al doilea proiectu anunțat de Liviu Marian Pop modifică articolul 93 din Legea educației naționale, după cum urmează:
Cadrelor didactice calificate care au obținut nota/media de cel puțin 7 la un concurs național unic de titularizare în învățământul preuniversitar, au definitivarea în învățământ și sunt angajate cu contract individual de muncă pe perioadă determinată pe acel post/catedră de cel puțin 3 ani de zile, li se modifică durata contractului încheiat cu unitatea de învățământ, în durată nedeterminată, dacă postul didactic/catedra este vacant(ă) și are viabilitate.
Cadrelor didactice calificate care au participat în ultimii ani la un concurs național unic de titularizare în învățământul preuniversitar, au obținut media de cel puțin 7, au definitivarea în învățământ și sunt încadrate cu contract individual de muncă pe durată determinată, mai mică decât cea prevăzută la alin. 1, pe un post/catedră, li se modifică durata contractului de muncă în durată nedeterminată la data la care acumulează 3 ani pe postul/catedra respectiv(ă) și acesta/aceasta are viabilitate pe durata nivelului de învățământ preșcolar, primar, gimnazial sau liceal, după caz.
De la data modificării duratei contractului individual de muncă în durată nedeterminată, cadrele didactice au dreptul să participe la toate etapele de mobilitate de personal, potrivit metodologiei elaborate cu consultarea partenerilor de dialog social și aprobată prin ordin al ministrului educației și cercetării.