fbpx

Un părinte din Iaşi nu-și lasă fiica să poarte mască şi să se dezinfecteze la şcoală. Care a fost soluția ISJ

Un bărbat din comuna ieşeană Tomeşti a anunţat şcoala că nu dă îşi consimţământul ca fiica sa cea mică să poarte mască şi să-și dezinfecteze mâinile, relatează Digi 24. Potrivit sursei citate, după discuții cu conducerea școlii și cu Inspectoratul Școlar, s-a decis că fata va învăța de acasă. 

Tatăl fetiței a depus la şcoală, luni dimineaţă, un document prin care notifică şcoala de această situaţie. 

„Copilul nostru are dreptul de a respira liber, fără nicio constrângere, de a se exprima liber şi fără afectarea biologică, psihologică şi emotional afectivă a acestuia”, a scris el în notificare, potrivit Mediafax.

El susține că purtarea măştii de catre copii „permanent, timp de mai multe ore consecutiv reprezintă un act de tortură şi rele tratamente aplicate minorului”. 

După o discuție cu conducerea şcolii Inspectoratul Şcolar, s-a decis că fata va învăţa online. 

„A fost, într-adevăr, dar lucrurile s-au remediat, s-au calmat. Copilul a rămas pe varianta online. Ştiţi că avem astfel de cereri frecvent, nu referitor la masca, ci referitor la niste probleme medicale aşa cum permite ordinul. Copiii pot intra online, poate fi şi învăţare online şi învăţare în clasă”, a declarat Antonina Bliorţ, purtător de cuvânt ISJ Iaşi. 

Secretarul de stat Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, a vorbit, recent, despre noul an școlar și organizarea acestuia.

”Trebuie impuse regulile. Dacă nu vrei mască, ieși afară din clasă! Regulile trebuie explicate atractiv. Profesorii nu trebuie să se teamă”, a afirmat secretarul de stat.

”Copilul care nu înțelege nu trebuie stigmatizat, trebuie să îi fie explicat. E o problemă când profesorul nu poartă mască!”, a mai spus Raed Arafat.

”Va conta foarte mult ce e auzit copilul de la părinții lui în ultimele șapte luni. Dacă a auzit că masca e o glumă, probabil la școală va fi mai greu la început. Dar copiii trebuie să știe că acolo trebuie respectate regulile”, a explicat Arafat.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.