fbpx

Tulcea Noastră: Elevii din Isaccea au început anul școlar într-o capelă mortuară

Sursă foto: Tulcea Noastră

Deși Inspectoratul Școlar Județean Tulcea a decis ca elevii să ȋnceapă noul an școlar ȋn scenariul verde, adică să meargă fizic la ore, primăria din Isaccea a decis ca astăzi, pe 14 septembrie, copiii să înceapă școala într-o capelă mortuară, relatează publicația locală Tulcea Noastră.

Potrivit sursei citate, cele două instituţii şcolare din Isaccea, scoala şi liceul, au câte o problemă. Fiecare… Sunt în reparaţii – renovări de mai bine de şase luni! Termenul de execuție asumat de constructori pentru una dintre clădiri a fost 31 august 2020, iar pentru cealaltă, 28 februarie 2021.  Deși copiii nu erau la școală și școala era goală, tot nu s-au terminat lucrările. 

Ȋn acest moment, șantierul este ȋncă ȋn lucru – muncitorii lucrează, ȋnsă, mai devreme de ianuarie 2021 (termen dat de specialişti), nu există nicio șansă ca una dintre cele două clădiri să fie gata pentru a primi elevii.

Pentru a da timp echipelor de muncitori să termine școala, tandemul primar – viceprimar a decis ca școala să se facă oriunde altundeva decât la școală. Școala” se va face așa: ba înghesuiți în sala de sport câte 4 clase, ba câte două clase prin atelierul școlar, printre bancurile de lucru, polizoare și diverse scule, ba chiar în capela mortuară din oraș, notează jurnaliștii tulceni.

Isaccea (în turcă İshakçı) este un oraș în județul Tulcea, Dobrogea, România, format din localitățile componente Isaccea (reședința), Revărsarea și Tichilești. Conform recensământului din 2011, populația localității era de 5.026 persoane.

Orașul Isaccea este administrat de un primar și un consiliu local compus din 15 consilieri. Primarul, Anastase Moraru, de la Partidul Social Democrat, a fost ales în 2012.

Începând cu alegerile locale din 2016, consiliul local are următoarea componență pe partide politice:

Partidul Social Democrat: 6 consilieri
Uniunea Națională pentru Progresul României 4 consilieri
Partidul Național Liberal 4 consilieri
Partidul Mișcarea Populară 1 consilier

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.