fbpx

Secretarul de stat Raed Arafat, la Digi 24: Dacă nu vrei mască, ieși afară din clasă!

Secretarul de stat Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, a vorbit la Digi 24 despre noul an școlar și organizarea acestuia, relatează platforma Biziday.

”Va conta foarte mult ce e auzit copilul de la părinții lui în ultimele șapte luni. Dacă a auzit că masca e o glumă, probabil la școală va fi mai greu la început. Dar copiii trebuie să știe că acolo trebuie respectate regulile”, a spus Arafat.

”Trebuie impuse regulile. Dacă nu vrei mască, ieși afară din clasă! Regulile trebuie explicate atractiv. Profesorii nu trebuie să se teamă”, a adăugat secretarul de stat.

”Copilul care nu înțelege nu trebuie stigmatizat, trebuie să îi fie explicat. E o problemă când profesorul nu poartă mască!”, a mai spus Raed Arafat.

Fiecare localitate din România are, acum, cifrele care indică după ce scenariu va începe școala. Ministerul Sănătății a publicat lista incidenței cazurilor de COVID-19 pentru fiecare localitate din România, anunță Digi 24. Pe baza acesteia se stabilește după care din cele 3 scenarii vor funcționa școlile.

În scenariul 1, sau scenariul verde, toți elevii merg la școală, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție. Pentru acest scenariu, incidența trebuie să fie mai mică de un caz la mia de locuitori în ultimele 14 zile.

Scenariul 2, sau scenariul galben, prevede participarea zilnică a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție, pe de o parte, și revenirea parțială (prin rotație de 1-2 săptămâni) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu și liceu, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție. Acest scenariu este pentru localitățile cu o incidență de 1-3/1.000 locuitori.

În scenariul 3, sau scenariul roșu, toți elevii vor face cursuri online. Acesta va fi folosit pentru localitățile cu o incidență mai mare de 3/1.000 de locuitori.

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.