fbpx

Un elev de 12 ani a fost ucis de tren, în drum spre școală. AEC: Un nou caz „Caracal”

Un elev de 12 ani din județul Iași a murit după ce a fost lovit de tren, în drum spre școală.

Asociația Elevilor din Constanța consideră că este vorba despre un nou caz „Caracal” și acuză Ministerul Educației că nu a luat măsurile necesare pentru ca elevii să fie transportați în siguranță.

 

Ce spune Asociația Elevilor din Constanța: 

Asociația Elevilor din Constanța (AEC) trage un semnal de alarmă cu privire la incidentul șocant de la Podu Iloaiei din Iaşi, unde din cauza Ministerului Educației, un copil a fost spulberat de tren!

 

Marți, 22 noiembrie a.c, la Podu Iloaiei din Iaşi, un băiat de 12 ani mergea către școală pe jos cu sora lui și o elevă. Eric a trecut șinele de tren ca să nu întârzie la școală și a fost ucis de tren, în fața surorii lui de 13 ani și a celeilalte colege, de aceeași vârstă. Băiatul provine dintr-o familie cu 4 copii. 

 

Evenimentul cumplit a făcut ca sora sa mai mare să-l vadă pe Eric ucis chiar în fața ei. Familia este traumatizată: ”Nașul băiețelului: Acum nu ştim ce să vorbim. Suntem terminaţi. Ce să spun? Noi l-am văzut acolo… nu știu.” – Observator NEWS

 

Microbuzele școlare care sunt implementate în Podu Iloaiei, două la număr, nu fac față numărului mare de elevi. ”Mina Biță Manole, bunica băiețelului: Sunt mititei copiii și se grăbesc să ajungă la școală. Le trebuie transport. Este, dar când vine, când nu vine. Când s-a stricat mașina, când nu sunt de ajuns mașini.” Primarul orașului a declarat pentru Observator News că de cele mai multe ori, copiii ajung să traverseze calea ferată.

 

Încă un incident traumatizant de tip ”Caracal”. Elevii au nevoie de un transport sigur, legal și finanțat. Considerăm că Ministerul Educației ar trebui să fie cercetat penal pentru complicitate. Câte astfel de evenimente tragice trebuie să se întâmple ca să o convingă pe doamna ministru Deca să asigure transport gratuit elevilor? 

Solicităm Ministerului Educației să își ceară iertare față de familia în cauză și să asigure transport gratuit, pentru a evita un alt caz ”Caracal”!

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.