fbpx

36 000 de permise de călătorie gratuite cu trenul în Europa pentru tinerii născuți în 2005, anunțate de Comisia Europeană

Sursă foto: Freepik

36 000 de permise de călătorie gratuite cu trenul sunt oferite tinerilor născuți în perioada 1 ianuarie 2005 – 31 decembrie 2005, anunță Comisia Europeană. 

Instituția precizează că tinerii vor putea călători în Europa timp de până la 30 de zile în cursul perioadei de călătorie cuprinse între 1 martie 2024 și 31 mai 2025.
⏰ Termen limită pentru înscrieri: 18 octombrie, ora 13 (ora României).

Ce este DiscoverEU?

DiscoverEU este o acțiune a programului Erasmus+ care vă oferă ocazia de a explora diversitatea Europei, de a afla mai multe despre patrimoniul său cultural și istoria sa și de a cunoaște oameni de pe întregul continent.  

Veți beneficia de un permis de călătorie și vă veți deplasa în principal cu trenul. Pentru cei care locuiesc pe o insulă sau într-o zonă îndepărtată, se aplică norme specifice.

Cei care vor fi selectați vor primi un card european de tineret DiscoverEU, care le va oferi posibilitatea de a beneficia de reduceri pentru vizitele culturale, activitățile de învățare și sportive, transportul local, cazare și masă.

Care sunt regulile de participare?

Pentru a fi eligibil, trebuie:

  • să te fi născut între 1 ianuarie 2005 (inclusiv) și 31 decembrie 2005 (inclusiv)
  • să completezi corect formularul de înscriere online, indicând numărul cărții de identitate, al pașaportului sau al permisului legal de ședere
  • să fii cetățean sau rezident* într-una din următoarele țări: 

          – statele membre ale Uniunii Europene, inclusiv țările și teritoriile de peste mări sau  
– țările terțe asociate la programul Erasmus+: Islanda, Liechtenstein, Macedonia de Nord, Norvegia, Serbia și Turcia. 

Pentru mai multe informații, a se vedea secțiunea 2. „Solicitanți eligibili”.

Apoi va trebui să răspunzi la un quiz (cu excepția cazului în care te-ai înscris ca membru al unui grup).

Dacă ești selectat, poți călători pe o perioadă de cel puțin 1 zi și cel mult 30 de zile, între 1 martie 2024 și 31 mai 2025

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.