fbpx

Elevii ICHB construiesc primul satelit Pocket Qube din România. Va fi lansat cu o rachetă SpaceX

Elevii de la ICHB construiesc primul satelit Pocket Qube din România, care va fi lansat prin Alba Orbital, cu o rachetă Falcon 9 de la SpaceX, în primul trimestru din 2023, anunță școala, într-un comunicat de presă.
 
Echipa RomSpace este formată din nouă elevi de la Liceul Internațional de Informatică București și va trimite în spațiu un picosatelit cu misiuni științifice. Satelitul este un cub cu latura de cinci centimetri și încorporează tehnologii capabile să transmită imagini și date despre efectele încălzirii globale.
 
”Detalii legate de misiunea orbitală vor fi oferite începând din luna septembrie.
Suntem mândri de elevii noștri, de pasiunea pe care o pun în tot ceea ce fac și de succesele lor!”, menționează ICHB, în comunicatul citat.

Conform paginii de internet Alba Orbial, echipa ICHB a decis să-și construiască primul PocketQube după ce echipa de lansare l-a recomandat ca o modalitate rapidă și accesibilă de a pune prima navă spațială pe orbită. 

„Este cu adevărat inspirațional să-i vezi pe acești elevi de la vârsta de 15 ani având forța și inițiativa de a-și lansa propria navă spațială!” a declarat CEO-ul și fondatorul Alba Orbital, Tom Walkinshaw. „PocketQubes oferă oportunități fantastice pentru educația STEM, deoarece barierele financiare din calea spațiului au fost reduse semnificativ”

„Când am început să mă interesez de sistemele nano și pico satelit, acum mai bine de 3 ani, știam că trebuie să trimit în spațiu și un satelit de-al meu în viitorul apropiat. Am fost impresionat de cantitatea de tehnologie pe care o poți pune în aceste cuburi minuscule”, a spus Filip Bescu, liderul misiunii.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.