fbpx

„Tu ai sta aici?” Campusul Grozăvești, descris drept „Căminul Groazei” de Asociația Studenților din Universitatea din București

Asociația Studenților din Universitatea din București (ASUB) critică dur condițiile de cazare din Campusul Grozăvești, unul dintre cele mai mari din Capitală.

„Tu ai sta aici?” este întrebarea transmisă de organizație în mod public.

Ce spune ASUB:

UniBuc – Căminul Groazei
Tu ai sta aici?

📍Studenții de la Universitatea din București trăiesc experiențe dezamăgitoare și dificultăți în căminele campusului Grozăvești, unde se confruntă cu condiții precare de trai și de siguranță.

🔖 Asociația Studenților din Universitatea București dorește să-și arate indignarea și nemulțumirea față de condițiile oferite de Universitatea din București.

⏱️ În data de 30 iulie, în jurul orei 03:00 dimineața, studenții de la UniBuc au fost implicați într-un furt, care a cauzat pagube materiale în valoare de aproximativ 10.000 de lei. Această situație reprezintă doar una dintre multele probleme cu care se confruntă studenții. Căminele Universității din București sunt afectate de o infestare de gândaci, care au devenit un fenomen obișnuit pentru mulți studenți.

💬 De asemenea, prezența oamenilor străzii care folosesc dușurile și băile din cămine în mod neautorizat și comportamentul indecent al unora dintre ei, din lipsa unor agenți de pază competenți, sunt alte aspecte semnalate. În general, condițiile de trai sunt sub nivelul minim acceptabil, cu pereți și saltele acoperite de mucegai.

📣 Siguranța este aproape inexistentă în căminele Universității București, deoarece gratiile camerelor de cămin pot fi ușor îndepărtate din exterior, gardurile care delimitează campusul sunt de slabă calitate, iar accesul persoanelor din exterior nu este regulat sau controlat.

⚠️ Reprezentanții ASUB au înaintat către Consiliul de Administrație și către Senatul Universității din București dovezi foto-video ale celor mai sus menționate precum și o serie de revendicări și cerințe disponibile pe website-ul ASUB.

❗️Căminele Groazei ale Universității București reprezintă o sursă de rușine pentru valorile de excelență promovate de instituție, evidențiind în același timp ipocrizia responsabililor. ASUB își dorește un mediu sigur pentru studenți, în care aceștia să se poată dezvolta fără teama de a-și pune în pericol integritatea fizică și materială.

#cămineUB #unibuc #fărăcondiții #furt #mizerie #gândaci Universitatea din București

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.