fbpx

A început prima tabără de campanie pentru copii organizată de Poliția de Frontieră

Copiii care și-au dorit ca în această vacanță de vară să îmbine activităţile instructive şi amuzante cu disciplina şi rigurozitatea au început primele antrenamente în prima tabără de campanie pentru copii – BORDER POLICE KIDS ACADEMY, organizată de Poliția de Frontieră Română (PFR).

La tabără participă douăzeci de elevi, fete şi băieţi, cu vârste cuprinse între 10 şi 15 ani, din întreaga ţară, între care și copii ai refugiaților ucraineni, care s-au înscris în urma anunțului făcut pe site-ul instituției (www.politiadefrontiera.ro). Între aceştia, trei copii sunt de naționalitate ucraineană, selecţionaţi cu sprijinul Organizației Internaționale pentru Migrație.

Border Police Kids Academy are loc la Școala de Perfecționare a Pregătirii Personalului Poliției de Frontieră Drobeta Turnu Severin care se află în apropierea Dunării, fiind o zonă pretabilă desfășurării unor activități multiple din sfera atribuțiilor PFR.

Copiii participanţi la tabără vor descoperi atribuţiile instituţiei noastre, valorile acesteia şi activităţile pe care le desfăşoară un polițist de frontieră în munca de zi cu zi. Totodată, programul zilnic, care nu poate începe altfel decât cu înviorarea de dimineaţă, cuprinde teme practice de pregătire și vizite în teren, precum și jocuri în echipă cu specific grăniceresc care îi vor învăţa să își ajute și să își respecte colegii.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.