fbpx

Sursele editabile pentru peste 229 de lecții din Proiectul CRED, lansate pe LIVRESQ

LIVRESQ, cea mai mare platformă de creare de conținut educațional din România, anunță cea mai  importantă funcționalitate tip suport pentru cadre didactice.  

Fiecare profesor poate, din acest moment, să reutilizeze sursa oricărei lecții LIVRESQ aflate în biblioteca  publică a platformei, dacă autorii și-au dat acordul. Primele materiale pentru care s-a activat deja această  funcționalitate sunt resursele educaționale deschise (R.E.D.) dezvoltate pe LIVRESQ de către experții e learning din Proiectul CRED, al Ministerului Educației. 

În biblioteca virtuală a platformei LIVRESQ (library.livresq.com) se regăsesc peste 13.400 de materiale  educaționale interactive, din care 4.100 publice, 273 materiale R.E.D. ale CRED și 358 materiale  omologate de Ministerul Educației. Toate aceste materiale sunt publicate de către cadrele didactice, pentru  a fi folosite atât la clasă cât și acasă. De acum încolo, profesorii creatori își pot manifesta opțiunea de a  face publice și sursele materialelor dezvoltate. Cu noua funcționalitate nu doar produsul final se va putea  refolosi, ci și sursa lui, ca bază astfel pentru a crea noi materiale educaționale. 

“Platforma LIVRESQ a fost una dintre puținele aplicații educaționale Made in Romania care a oferit  profesorilor un instrument gratuit pentru elaborarea de resurse educaționale digitale. Mulți dintre experții  R.E.D. din proiectul CRED folosesc această platformă pentru a realiza conținut educațional ca și resursă  educațională deschisă. Până în prezent, aproape 10% dintre resursele realizate în CRED au fost dezvoltate  folosind LIVRESQ, ceea ce arată faptul că este o platformă fezabilă, intuitivă și adecvată construirii de  resurse educaționale.” a declarat Liviu Constandache, coordonator R.E.D. în cadrul proiectului CRED al  Ministerului Educației. 

“Principiul reutilizării în e-Learning spune că nu trebuie să pornești mereu de la zero atunci când dezvolți  un material educațional, ci poți începe deja cu o bază validată de alți experți pe care ai șansa apoi să o  îmbunătățești. În acest fel reduci timpii de dezvoltare și crești calitatea materialului final. Partajarea și  reutilizarea usoară a sursei reprezintă un mare pas înainte pentru a crește calitatea învățământului digital.”  a declarat Alex Mălureanu, Cofondator Ascendia S.A. 

Despre Proiectul CRED 

Proiectul CRED este un proiect național de referință în domeniul formării profesionale a cadrelor didactice  care promovează, la nivel național, utilizarea tehnologiilor digitale în procesul de educație și care contribuie  la dezvoltarea unui fond de resurse educaționale deschise realizate de profesioniști din sistemul de  educație. Mai multe detalii pe pagina web: www.educred.ro 

Despre LIVRESQ 

LIVRESQ pune la dispoziția cadrelor didactice toate uneltele necesare pentru a crea lecții interactive  moderne, adaptate noilor generații. Într-o lecție LIVRESQ se pot adăuga texte, galerii de poze, animații,  audio, video, chestionare, asistenți educaționali, dar și resurse dezvoltate pe alte platforme, toate aceste  acțiuni realizându-se fără a fi necesare cunoștințe de programare. Fiecare lecție dezvoltată pe LIVRESQ

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.