fbpx

SURSE Monica Anisie, printre favoriții PNL pentru portofoliul Cercetării și Digitalizării

Sursă foto: digifm.ro

Monica Anisie, fost ministru al Educației, se numără printre reprezentanții PNL favoriți pentru a prelua portofoliul Cercetării, Inovării și Digitalizării, au declarat surse din conducerea PNL pentru Educație Privată.

Anisie a fost ministru al Educației în perioada 2019-2020. Ea ar urma să preia portofoliul Digitalizării în cazul în care actualul ministru, Marcel Boloș, ar fi numit în funcția de ministru al Fondurilor Europene, după demisia așteptată a lui Dan Vâlceanu.

Despre Monica Anisie:

Monica Cristina Anisie a urmat studii la Facultatea de Limbi și Literaturi Străine a Universității din București între anii 1992 și 1996. A absolvit două programe de masterat: unul în management educațional la Universitatea Națională de Studii Politice și Administrație Publică (2007-2008) și altul în integrare europeană și probleme sociale, la Facultatea de Științe Politice, Sociologie și Relații Internaționale (2007-2009). 

După ce a fost profesor de limba și literatura română, consilier prezidențial pentru politica educațională a lui Traian Băsescu între 2012 și 2016 și secretar de stat în guvernul Cioloș, [5] în noiembrie 2019 a devenit ministru al Educației în guvernul Orban, desemnată de premierul Ludovic Orban după căderea guvernului Dăncilă. Ea a fost votată de Parlament în 4 Noiembrie 2019 și a preluat prerogativele o zi mai târziu.  Mandatul său a durat până în decembrie 2020, când portofoliul Educației a fost preluat de Sorin Cîmpeanu.

În prezent, Anisie este senator, președintele PNL Sector 2 și coordonatorul comisiei de educație pentru învățământ preuniversitar din PNL.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.