fbpx

SURSE În Giurgiu, doar 20% dintre cadrele didactice au anunțat că acceptă vaccinarea

În Giurgiu se prefigurează un record negativ cu privire la rata de acceptare a vaccinării. Surse din Ministerul Educației au declarat pentru Educație Privată că în acest județ au anunțat până acum că acceptă vaccinarea doar 20% dintre cadrele didactice.

Potrivit surselor citate, situația raportată până miercuri seara de Giurgiu este următoarea:

Rata de acceptare a vaccinării:

Personal didactic: 20%

Personal didactic auxiliar: 10%

Personal nedidactic: 10%

Cifrele sunt încă preliminare, pentru că școlile au ca termen ziua de vineri pentru a raporta datele finale.

Adelina Sârbu, șefa ISJ Giurgiu, a confirmat pentru Educație Privată că aceste cifre sunt reale și a precizat că sunt date preliminare.

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat, miercuri seară, la Antena 3, că mai puţin de 50% din personalul angajat în sistemul preuniversitar dorește vaccinarea. Potrivit lui Sorin Cîmpeanu, în învăţământul universitar. cifrele sunt mai mari.

”Aproape 50 la sută din personalul din învățământul preuniversitar dorește vaccinarea. Aproape. Și deja sistemul universitar din România ajuns la 60 la sută expresii cadrele didactice care sunt și medici, care s-au vaccinat deja, deci evident că nu mai au disponibilitate de vaccinare pentru că s-au vaccinat deja”, a spus Cîmpeanu.

Declarațiile sale vin în contextul în care deschiderea școlilor este principala temă din Educație.

Educație Privată a prezentat, sâmbătă, o centralizare preliminară a datelor colectate la Inspectoratul Școlar al Municipiului București, cu privire la intenția de vaccinare declarată de angajații școlilor din Sectoarele 1 și 4.

Datele nu sunt încă finale. Ele reprezintă raportarea de până acum.

Potrivit informațiilor cuprinse în centralizarea de până la acest moment, în Sectorul 1 intenționează să se vaccineze 48% dintre angajații unităților de învățământ, în timp ce în Sectorul 4 rata de acceptare a imunizării este de 44%.

Acuratețea acestor cifre a fost confirmată pentru Educație Privată de surse din Ministerul Educației.

Situația la data de 9 ianuarie 2021 pentru sectorul 1:

Sector_1_Situație disponibilitate privind vaccinarea anticovid-19

 

Situația la data de 9 ianuarie 2021 pentru sectorul 4:

Sector_4_Situație disponibilitate privind vaccinarea anticovid-19