fbpx

Strasbourg: Ascultă inima Europei!

Într-o perioadă plină de incertitudini și îngrijorare, este momentul perfect să îi arăți copilului tău care sunt spiritul și rădăcinile civilizației europene și să îl ajuți să își înțeleagă apartenența la aceasta.

Dacă aveți în plan o călătorie în Vestul Europei, este o idee excelentă să vă programați o oprire de măcar două zile într-un oraș în care veți găsi atât fragmente bine păstrate de istorie, mărturii ale turbulențelor prin care a trecut continentul nostru, dar și realitatea vibrantă și eclectică a prezentului.

Educație Privată și Fiterman Pharma te ajută să transformi fiecare vacanță într-o ocazie de a-i oferi celui mic informații noi și interesante despre locurile pe care le vizitați împreună.

Astăzi, vorbim despre Strasbourg.

Chiar și întemeietorii orașului au fost vizionari, înțelegând încă de la început faptul că, deși istoria mai are și turbulențe, acesta este locul în care pot conviețui armonios civilizații din toate punctele cardinale. Strasbourg a fost fondat de romani în anul 12 î.Hr. și apoi a fost numit Argentoratum („orașul de la răscruce”).

 

În plus, Strasbourg este căminul multor instituții europene importante și, prin urmare, o resursă foarte bună care te va ajuta să îi explici copilului tău cum funcționează Uniunea Europeană și în ce constă apartenența României la această comunitate.

După cel de-al Doilea Război Mondial, când ideea reconcilierii europene a dus la crearea Consiliului Europei, Strasbourg a fost ales ca sediu pentru această instituție. Așadar, în 1949 orașul a devenit simbolul unității, al reconcilierii dintre popoare și al consolidării păcii europene.

 

În timp, orașul a devenit gazda mai multor instituții europene, astfel că, astăzi, aici veți descoperi:

Acesta găzduiește principalele instituții europene:

 

Consiliul Europei,

Parlamentul European,

Curtea Europeană a Drepturilor Omului,

Centrul European de Tineret sau Farmacopeea Europeană

Fundația Europeană pentru Știință.

Pentru a explora cât mai documentat aceste instituții, îți recomandăm o primă oprire la Lieu d”Europe. Acesta este dedicat educației cu privire la ce înseamnă cetățenia europeană și este deschis tuturor. Sarcina sa este de a informa cetățenii despre Europa din perspectivă educațională, istorică și culturală. Subliniază trăsăturile distinctive ale Europei și valorile sale fundamentale ale democrației și drepturilor omului. Oferă o expoziție permanentă, un centru de resurse condus de Centrul de Informare privind instituțiile europene și o sală pentru întâlniri și discuții și este deschis de marți până duminică de la 10:00 la 18:00.

 

Va fi mai ușor să aflați multe informații interesante, dacă apelați la Parcours d”Europe. Turul ghidat oferă o plimbare de 2,5 km trecând pe lângă nouă dintre principalele clădiri și sedii situate în inima cartierului european.

 

Este un turneu trilingv (engleză, franceză, germană) evidențiat cu trei tipuri diferite de panouri informative, va urma un traseu anume: Lieu d’Europe, Agora, Curtea Europeană a Drepturilor Omului, Consiliul Europei, Ombudsmanul European, ARTE, Parlamentul European, Centrul European pentru Tineret și Farmacopeea Europeană.

După traseul instituțional, este momentul perfect să aprofundați arhitectura spectaculoasă, dar și resursele culturale din Strasbourg.

 

Evident, nu puteți rata o vizită la Catedrala Notre Dame de Strasbourg, cel mai important monument arhitectonic al orașului, reprezentativă pentru stilul gotic din secolul al XIII-lea.

În imediată apropiere a Catedralei veți descoperi Piața Gutenberg, numită după inventatorul tiparului, care a locuit la Strasbourg timp de 10 ani. Aici a fost ridicată o statuie în cinstea lui.

 

Place Gutenberg a fost centrul administrativ si politic al orasului din Evul Mediu pana in secolul al XVIII-lea si se poate vedea cladirea renascentista a Camerei de Comert.

 

Este, de asemenea, locul ideal pentru a savura o băutură pe una dintre numeroasele terase în aer liber.

 

O altă piață foarte faimoasă, dacă nu cea mai importantă, este principala piață publică din Strasbourg din Grande Île: Piața Kleber.

 

Este locul de întâlnire pentru locuitorii orașului la evenimentele culturale sau sportive majore, precum și locul unde poate fi  admirat uriașul brad de Crăciun în perioada sărbătorilor de iarnă.

Petite France („Mica Franță”) este cea mai pitorească și mai vizitată zonă din Strasbourg.

 

În trecut, tăbăcarii, pescarii și morarii locuiau și lucrau aici, pentru că aveau nevoie de resursele de apă din apropiere.

 

Astăzi, putem veni aici să admirăm numeroasele case cu cherestea extrem de bine conservate și să ne plimbăm pe micile alei pietruite de la malul apei.

 

Insula este rezervată pietonilor și bicicliștilor, așa că vă puteți bucura de liniștea locului.

Articol realizat cu sprijinul

dr fitermanProdusele dezvoltate de specialiștii noștri se bucură de experiența farmaceutică acumulată în 25 de ani. Formulele produselor noastre se bazează pe ingrediente atent studiate pentru a răspunde nevoilor pielii indiferent de vârstă.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.