fbpx

Cîmpeanu: Bacalaureatul din 2027 va fi susținut de elevi care vor învăța altfel față de elevii de până acum

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a explicat, într-o declarație acordată Euronews România, cum a fost conceput Bacalaureatul din 2027, pe care absolvenții îl vor susține pe un alt format.

”Bacalaureatul din 2027 în acest fel care să certifice competențele în așa fel încât să fie luate în calcul de universități, de angajatori și nu cum se întâmplă acum urmează să fie susținut de elevi care vor învăța altfel față de cum au învățat elevii de până acum”, a spus Cîmpeanu.

Potrivit ministrului Educației, pentru proba la Bacalaureat la limba română vor fi întrebări construite științific, atât de limbă și literatură, cât și de gramatică.

O noutate pentru Bacalaureatul din 2027 ar putea fi reprezentată de probe la materii precum robotica.

„Avem competențele de bază, de cultură generală, după care avem competențe avansate la proba specializării unde putem să avem foarte bine o probă scrisă pentru informatică, robotică, pentru orice considera elevul ca definește aspirațiile și competența lui de dezvoltare profesională și personală”, a mai spus Sorin Cîmpeanu.

 ”Bacalaureatul trebuie să verifice și să certifice competențele de bază pentru disciplinele care sunt definitorii pentru viitorul tinerilor, este vorba de competențe de bază: limba și literatura română, inclusiv gramatica, matematică, științe, istorie și geografie, științe socio-umane, competențe digitale și multilingvism. Apoi, pentru competențe avansate, pentru ca fiecare dintre copii să se pună în valoare într-o disciplină, într-un domeniu în care ei apreciază că excelează să putem să avem certificate și competențe avansate pentru a îmbina echitatea cu excelența. Acest lucru trebuie să se facă la alegerea elevilor care vor intra la Bacalaureat în anul 2027, după ce vor fi parcurs un ciclu liceal de patru ani, în care planurile cadru vor fi complet schimbate față de ceea ce știm acum, în care până la 30% vom avea curriculum la dispoziția școlii și la alegerea elevului”, a mai spus ministrul Educației, în declarația acordată Euronews România.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.