fbpx

Unitățile private de tip after-school care nu funcționează în școli pot rămâne deschise

Chiar dacă școlile și grădinițele vor fi închise în perioada 11-22 martie, unitățile private de tip after0-school care nu funcționează în incinta școlilor pot rămâne deschise, a anunțat ministrul Educației, Monica Anisie. a a precizat că rămâne decizia părinților dacă își vor duce sau nu copiii în aceste unități. Această situație este cauzată de faptul că Ministerul Educației nu are autoritatea legală de a decide în legătură cu funcționarea after-schoolurilor.

”Recomandarea noastră pentru părinți și copii este de a petrece cât mai mult timp la domiciliu și de a evita spațiile aglomerate”, a spus Monica Anisie, într-o intervenție la Digi 24.

Ea a precizat că unitățile de tip after-school funcționează în școli vor fi închise. ”After-schoolurile private nu aparțin de Ministerul Educației. Sunt societăți comerciale”, a spus Anisie.

CONTEXT

Premierul Ludovic Orban a anunțat că școlile și grădinițele din România vor fi închise în perioada 11-22 martie, cu posibilitatea de prelungire a acestui termen.

Informația a fost publicată în premieră de Educație Privată.

Măsura este valabilă pentru toate unitățile de învățământ din România, atât publice cât și private.

Întrebat despre ce se va întâmpla cu părinții care nu au cu cine să își lase copiii, Orban a răspuns că autoritățile au lăsat o zi timp de adaptare, pentru a găsi soluții. De asemenea, el a precizat că printre deciziile Comitetului se numără și încurajarea angajatorilor de a permite munca la domiciliu, acolo unde este posibil.

Ludovic Orban: ”Vreau să accentuez că e o măsură cu caracter preventiv. La baza deciziei au stat mai multe considerații. Primul argument este intrarea în țară a persoanelor care vin din zone cu o largă răspândire a epidemiei. Avem informații că mai mulți cetățeni români și-au făcut bagajele și se pare că mulți au pornit spre România, din Lombardia.

Am discutat despre întărirea unor măsuri la granița, să avem capacitatea de a lua cele mai bune decizii.!

”De asemenea, decizia este luată pe o perioadă relativ scurtă de timp, e vorba de 8 zile de curs. Vrem să vedem evoluția în ceea ce privește numărul de diagnostice și grija noastră principală este de a ferii elevii de orice risc de contaminare care ar putea apărea în cadrul cursurilor care se organizează la școală”,a  mai spus Ludovic Orban.