fbpx

Noua Hotărâre de Guvern, prin care școlile și grădinițele private sunt închise, a apărut în Monitorul Oficial

Noua Hotărâre de Guvern, care include suspendarea activității în format fizic pentru școlile și grădinițele private, a apărut în Monitorul Oficial.

Ce prevede noul act normativ:

Art. 101. – (1) În condițiile art. 5 alin. (3) lit. f) din Legea nr. 55/2020, cu modificările și completările ulterioare, unitățile particulare de învățământ, inclusiv cele cuprinse în Registrul special al organizațiilor furnizoare de educație care organizează și desfășoară pe teritoriul României activități de învățământ corespunzătoare unui sistem educațional din altă țară își suspendă activitățile ce impun prezența fizică a preșcolarilor și elevilor în perioada 25 octombrie 2021 – 5 noiembrie 2021.”

Noua Hotărâre de Guvern emisă azi de Executiv prevede că activitatea cu prezență fizică pentru elevi și preșcolari va fi suspendată în următoarele două săptămâni, a declarat șeful DSU, Raed Arafat. 

El a precizat că restricția se aplică și școlilor internaționale, cuprinse în Registrul special.

”Nimeni nu-i oprește să facă online”, a precizat șeful DSU.

Între hotărârea CNSU de săptămâna trecută și hotărârea de Guvern care s-a emis au fost unele diferențe care au fost pe baza unor neînțelegeri juridice, a mai spus Raed Arafat.

Întrebat de ce școlile private pot funcționa online, Arafat a răspuns: ”Problema epidemică este prezența fizică.  Elevii nu se infectează prin calculator.”

Grupul de Comunicare Strategică a transmis presei textul integral al Hotărârii de Guvern. 

Îl puteți citi aici:

25-10 Hotarare de Guvern privind modificarea HG 1090 ref prelungire starii de alerta

a apărut