fbpx

Monica Anisie: Îi asigur pe elevi și pe studenți că nu vor repeta anul școlar

Ministrul Educației, Monica Anisie, a declarat, într-o intervenție telefonică la Digi 24, că MEC nu ia în calcul să înghețe anul școlar.

”Îi asigur pe elevi și pe studenți că nu vor repeta anul școlar. Nu se pune problema înghețării anului școlar”, a spus Anisie. Ea a precizat că suspendarea cursurilor va rămâne în vigoare ”până când situația în care ne aflam va fi una bună și nu va pune în pericol siguranța și sănătatea copiilor”.

Monica Anisie a mai spus că Ministerul Educației lucrează în acest moment la o serie de măsuri clare și eficiente, dacă va continua situația în care activitatea școlilor va fi suspendată, pentru ca elevii să termine cu bine anul școlar.

”Înțeleg îngrijorarea celor care vor susține examenele naționale și îi asigur că vom lua măsurile cele mai bune. Lucrăm la o serie de măsuri pentru a asigura recuperarea. Dorim sa le oferim posibilitatea copiilor de a încheia cu bine examenele școlare și anul școlar.
Cred că deocamdată trebuie să fim responsabili și să arătăm solidaritate și să continuăm învățarea de acasă. Îi încurajăm pe profesori să utilizeze suita de programe educaționale”, a  mai afirmat ministrul Educației.

CONTEXT

Suspendarea cursurilor în toate unitățile de învățământ este prevăzută în decretul prin care președintele Klaus Iohannis a anunțat declararea stării de urgență pentru 30 de zile. 

Măsurile din decretul invocat vizează sănătatea publică, dar și îngrădirea temporară a unor drepturi fndamentale.

”Aceasta este singura cale prin care salvăm viețile celor dragi nouă”, a explicat Klaus Iohannis.

”Astfel, școlile vor fi închise, pentru protejarea copiilor, elevilor și studenților, activitatea din învățământul preuniversitar și universitar se suspendă pe perioada stării de urgență. Salut efortul cadrelor didactice, dar și al tuturor celor care au propus și oferă soluții de pregătire academică alternativă, fie online, fie prin intermediul televiziunii, pentru ca elevii să traverseze această perioadă dificilă cu cât mai puține lacune”, a mai spus președintele.