fbpx

Monica Anisie: Școlile rămân închise în perioada de stare de urgență, până după Paște

Ministrul Educației, Monica Anisie, a declarat pentru Hotnews.ro că perioada în care activitatea școlilor va fi suspendată se va prelungi până după Paște, în contextul în care a fost declarată stare de urgență.

”Deocamdată nu avem niciun termen pentru perioada de închidere a școlilor, dar în perioada de stare de urgență școlile or să fie închise. În perioada asta este clar că o să avem școlile închise. Până după Paște școlile sunt închise”, a declarat Monica Anisie pentru Hotnews.

CONTEXT

Premierul Ludovic Orban a anunțat, luni, că școlile și grădinițele din România vor fi închise în perioada 11-22 martie, cu posibilitatea de prelungire a acestui termen.

Ludovic Orban: ”Vreau să accentuez că e o măsură cu caracter preventiv. La baza deciziei au stat mai multe considerații. Primul argument este intrarea în țară a persoanelor care vin din zone cu o largă răspândire a epidemiei. Avem informații că mai mulți cetățeni români și-au făcut bagajele și se pare că mulți au pornit spre România, din Lombardia.

Am discutat despre întărirea unor măsuri la granița, să avem capacitatea de a lua cele mai bune decizii.!

”De asemenea, decizia este luată pe o perioadă relativ scurtă de timp, e vorba de 8 zile de curs. Vrem să vedem evoluția în ceea ce privește numărul de diagnostice și grija noastră principală este de a ferii elevii de orice risc de contaminare care ar putea apărea în cadrul cursurilor care se organizează la școală”,a  mai spus Ludovic Orban.

Secretarul de stat Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, a declarat, sâmbătă, la Realitatea Plus, că autoritățile ar putea decide să mențină școlile închise și după data de 22 martie, în contextul în care a fost declarată stare de urgență.

”Să nu uităm că măsurile luate până acum pe închiderea școlilor, pe închiderea învățământului superior sau suspendarea lor sunt cu date: 23-24 martie, 31 martie, este foarte posibil să se decidă prelungirea acestor perioade (…)Fără nici o problemă, cred că cel mai probabil da, se va prelungi perioada de închidere a școlilor, va fi o decizie în cadrul Comitetului National pentru situații de urgență. Dacă continuă evoluția în acest sens, cel mai probabil se va prelungi perioada”, a spus Raed Arafat.