fbpx

Apel comun la calm, responsabilitate și solidaritate

Ministerul Educației a transmis un apel comun la calm și solidaritate, pe care îl lansează alături de Federația Sindicatelor din Educație „Spiru Haret”, Federația Sindicatelor Libere din Învățământ, Federația Națională Sindicală „Alma Mater”, Consiliul Național al Elevilor, Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România, Uniunea Studenților din România, Uniunea Națională a Studenților din România, Federația Națională a Asociațiilor de Părinți – Învățământ Preuniversitar.

Preluăm integral conțiutul acestui apel:

”Mesajul nostru comun către copii, elevi, studenți, cadre didactice și părinți este unul simplu: sănătatea și siguranța copiilor noștri sunt mai importante acum decât orice! Să fim responsabili și să respectăm cu strictețe măsurile de prevenire și combatere a îmbolnăvirii cu COVID-19.

În această perioadă, trebuie evitată pe cât posibil ieșirea în spațiile publice și trebuie să ne concentrăm atenția asupra învățării de acasă.

Totodată, informarea corectă, doar din surse oficiale, este foarte importantă. Cu calm, responsabilitate și dând dovadă de solidaritate vom trece împreună și peste această situație!”

 

CONTEXT

Suspendarea cursurilor în toate unitățile de învățământ este prevăzută în decretul prin care președintele Klaus Iohannis a anunțat declararea stării de urgență pentru 30 de zile. 

Măsurile din decretul invocat vizează sănătatea publică, dar și îngrădirea temporară a unor drepturi fndamentale.

”Aceasta este singura cale prin care salvăm viețile celor dragi nouă”, a explicat Klaus Iohannis.

”Astfel, școlile vor fi închise, pentru protejarea copiilor, elevilor și studenților, activitatea din învățământul preuniversitar și universitar se suspendă pe perioada stării de urgență. Salut efortul cadrelor didactice, dar și al tuturor celor care au propus și oferă soluții de pregătire academică alternativă, fie online, fie prin intermediul televiziunii, pentru ca elevii să traverseze această perioadă dificilă cu cât mai puține lacune”, a mai spus președintele.