fbpx

Gabriela Firea: Greu de crezut că se va mai ține Bacalaureatul!

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a declarat, în emisiunea Marius Tucă Show LIve, difuzată de Mediafax.ro, că i se pare ”greu de crezut” că elevii vor reuși să dea anul acesta bacalaureatul, în contextul suspendării cursurilor în școli.

Gabriela Firea: N-aș vrea să anticipez comunicatul ministerului Educației, dar mi se pare că va fi destul de dificil să se închidă în primul rând anul școlar. Toți copiii sunt acum acasă și fac toți lecții online, într-adevăr, profesorii sunt extrem de inventivi, au găsit to felul de posibilități, toată lumea este preocupată să fie doar o pauză de la mersul la școală, nu și o pauză din educație, dar e, totuși, dificil să fie testați toți elevii, să fie notați, să li se încheie mediile, să se încheie anul școlar.

Marius Tucă: Deci greu de crezut că va mai fi Bacalaureatul?

Gabriela Firea: Greu de crezut.

EDIȚIE SPECIALĂ MARIUS TUCĂ SHOW LIVE. Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, ne anunță ce se va întâmpla în Capitală după declararea stării de urgență și cum este pregătită municipalitatea pentru a face față crizei coronavirusului.Distribuție: FB mediafax și monitorul partidelor

Publicată de Mediafax.ro pe Marţi, 17 martie 2020

 

Ministrul Educației, Monica Anisie, a declarat, tot astăzi, într-o intervenție telefonică la Digi 24, că MEC nu ia în calcul să înghețe anul școlar.

”Îi asigur pe elevi și pe studenți că nu vor repeta anul școlar. Nu se pune problema înghețării anului școlar”, a spus Anisie. Ea a precizat că suspendarea cursurilor va rămâne în vigoare ”până când situația în care ne aflam va fi una bună și nu va pune în pericol siguranța și sănătatea copiilor”.

Monica Anisie a mai spus că Ministerul Educației lucrează în acest moment la o serie de măsuri clare și eficiente, dacă va continua situația în care activitatea școlilor va fi suspendată, pentru ca elevii să termine cu bine anul școlar.

”Înțeleg îngrijorarea celor care vor susține examenele naționale și îi asigur că vom lua măsurile cele mai bune. Lucrăm la o serie de măsuri pentru a asigura recuperarea. Dorim sa le oferim posibilitatea copiilor de a încheia cu bine examenele școlare și anul școlar.
Cred că deocamdată trebuie să fim responsabili și să arătăm solidaritate și să continuăm învățarea de acasă. Îi încurajăm pe profesori să utilizeze suita de programe educaționale”, a  mai afirmat ministrul Educației.