fbpx

Monica Anisie: ”Dacă se prelungește starea de urgență, se prelungește și suspendarea cursurilor”

”Dacă s prelungește starea de urgență, implicit se prelungește și suspendarea cursurilor”, a declarat ministerul Educației, Monica Anisie, pentru Educație Privată.

Președintele Iohannis a anunțat, azi, că săptămâna vitoare va semna un decret prin care starea de urgență va fi p-relungită cu încă o lună.

„Trăgând linie şi adunând, am ajuns la concluzia că va fi nevoie de prelungirea stării de urgenţă. În acest fel, am solicitat Guvernului să vină cu propuneri pentru a fi incluse în acest decret. În cursul acestei săptămâni, vom elabora textul decretului şi la începutul săptămânii viitoare voi emite un nou decret care va prelungi starea de urgenţă cu încă o lună de zile”, a afirmat şeful statului.

 

CONTEXT

În cursul săptămânii trecute, Ministrul Educației, Monica Anisie, a vorbit, la Digi 24, despre posibilitatea ca școlile să rămână închise și după Paște:

”Dacă este necesar, probabil că se va prelungi. Nu putem spune în mod clar, în acest moment.Trebuie să privim lucrurile în funcție de evoluția pandemiei. Dacă este vorba despre siguranța și sănătatea copiilor, voi fi prima care va solicita ca aceasta situație sa se prelungească și după Paște. Ii asigur pe elevi, studenți. profesorii și părinți că în acest moment nu se pune problema înghețării anului școlar”, a spus Anisie.

În acest moment, școlile sunt închise până pe 22 aprilie, adică imediat după Paște.

De asemenea, ministrul Educației, Monica Anisie, a declarat, recent, la Realitatea Plus, că scenariul înghețării anului școlar, avansat de vicepremierul Raluca Turcan, nu este luat în calcul de MEC, în acest moment.

”În acest moment, nu se ia în calcul repetarea anului școlar! Ministerul Educației lucrează la mai multe scenarii, uitându-se cu atenție și la ceea ce se întâmplă în cadrul sistemelor de învățământ din statele UE. Nu se pune problema înghețării anului școlar! Lucrăm în acest moment la mai multe scenarii pe care le vom face publice în momentul în care vom avea o situație clară cu privire la stare de urgență în care ne aflăm.’ a spus ministrul Monica Anisie, la Realitatea Plus.