fbpx

Monica Anisie, despre închiderea școlilor și după Paște: ”Dacă este necesar, probabil se va prelungi”

Ministerul Educației, Monica Anisie, a vorbit, la Digi 24, despre posibilitatea ca școlile să rămână închise și după Paște:

”Dacă este necesar, probabil că se va prelungi. Nu putem spune în mod clar, în acest moment.Trebuie să privim lucrurile în funcție de evoluția pandemiei. Dacă este vorba despre siguranța și sănătatea copiilor, voi fi prima care va solicita ca aceasta situație sa se prelungească și după Paște. Ii asigur pe elevi, studenți. profesorii și părinți că în acest moment nu se pune problema înghețării anului școlar”, a spus Anisie.

În acest moment, școlile sunt închise până pe 22 aprilie, adică imediat după Paște.

 

CONTEXT

Ministrul Educației, Monica Anisie, a declarat, luni, la Realitatea Plus, că scenariul înghețării anului școlar, avansat de vicepremierul Raluca Turcan, nu este luat în calcul de MEC, în acest moment.

”În acest moment, nu se ia în calcul repetarea anului școlar! Ministerul Educației lucrează la mai multe scenarii, uitându-se cu atenție și la ceea ce se întâmplă în cadrul sistemelor de învățământ din statele UE. Nu se pune problema înghețării anului școlar! Lucrăm în acest moment la mai multe scenarii pe care le vom face publice în momentul în care vom avea o situație clară cu privire la stare de urgență în care ne aflăm.’ a spus ministrul Monica Anisie, la Realitatea Plus.

Vicepremierul Raluca Turcan a declarat, tot luni, la RFI, că unul dintre scenariile posibile pentru anul școlar este repetarea acestuia.

”Sunt trei etape posibile, cel puțin din perspectiva mea. Una ar fi ca anul școlar să continue și evaluările să fie așa cum au fost prevăzute, dar e un scenariu destul de greu de atins, întrucât deja se prefigurează închiderea școlilor peste perioada anunțată. Al doilea scenariu ar fi al decalării evaluărilor, iar al treilea ar fi al repetării anului, însă vom vedea, e foarte-foarte dificil de afirmat acum care va fi soluția”, a spus Raluca Turcan.

Turcan a solicitat Ministerului Educației o analiză privind evoluția cursurilor online, în contextul coronavirusului: ”Am solicitat o analiză din partea Ministerului Educației, tocmai pentru a vedea cum se desfășoară educația online și în baza programelor speciale create în parteneriat cu TVR pe educația copiilor. Plecăm de la principiul că nici o evaluare nu poate să fie în afara materiei predate. Dacă efectele predării online vom vedea că ating toate segmentele sociale, pentru că evident, România are și segmente extrem de vulnerabile, unde accesul la Internet este îngrădit, unde inclusiv accesul la televiziune este deficitar, vom vedea în funcție de aceste evaluări cum vom proceda cu anul școlar”.