fbpx

Ludovic Orban: Nu a existat nicio discuție despre șomaj tehnic pentru profesori. Să fie un pic mai implicați!

Premierul Ludovic Orban a declarat, duminică seară, într-o emisiune difuzată de România TV, că Guvernul nu a luat în considerare ideea de a acorda șomaj tehnic pentru cadrele didactice din învățământul public.

„Nu a existat nicio discutie despre somaj tehnic pentru cadrele didactice. Profesorii trebuie sa tina orele online, prin toate mijloacele, sa isi faca treaba astfel incat sa nu fie nevoie de reluarea anului. Nu avem in vedere aceasta solutie. Si profesorii trebuie sa fie un pic mai implicati si dedicati si sa se adapteze la aceasta forma de predare online”, a declarat Ludovic Orban, citat de știripesurse.ro.

CONTEXT

Ministerul Educației, Monica Anisie, a vorbit, recent, la Digi 24, despre posibilitatea ca școlile să rămână închise și după Paște:

”Dacă este necesar, probabil că se va prelungi. Nu putem spune în mod clar, în acest moment.Trebuie să privim lucrurile în funcție de evoluția pandemiei. Dacă este vorba despre siguranța și sănătatea copiilor, voi fi prima care va solicita ca aceasta situație sa se prelungească și după Paște. Ii asigur pe elevi, studenți. profesorii și părinți că în acest moment nu se pune problema înghețării anului școlar”, a spus Anisie.

În acest moment, școlile sunt închise până pe 22 aprilie, adică imediat după Paște.

Vicepremierul Raluca Turcan afirmase, anterior, la RFI, că unul dintre scenariile posibile pentru anul școlar este repetarea acestuia.

”Sunt trei etape posibile, cel puțin din perspectiva mea. Una ar fi ca anul școlar să continue și evaluările să fie așa cum au fost prevăzute, dar e un scenariu destul de greu de atins, întrucât deja se prefigurează închiderea școlilor peste perioada anunțată. Al doilea scenariu ar fi al decalării evaluărilor, iar al treilea ar fi al repetării anului, însă vom vedea, e foarte-foarte dificil de afirmat acum care va fi soluția”, a spus Raluca Turcan.