fbpx

Monica Anisie anunță că va mai vizita școli din mediul rural

Ministrul propus al Educaţiei şi Cercetării, Monica Anisie, a anunţat că va mai efectua vizite la şcoli din mediul rural. Declarația ministrului vine în contextul în care în spațiul public a fost criticată pentru că a admonestat-o public pe o învățătoare din județul Ialomița, pe care ar fi surprins-o vorbind cu elevii pe un ton nepotrivit.

„Mi-am dedicat mandatul tinerilor, elevilor. Pentru că eu consider că elevul trebuie să fie în centrul preocupărilor tuturor. O şcoală sau, mai bine spus, un profesor nu poate să existe dacă nu există elevul. De aceea, mă voi lupta întotdeauna pentru respectarea drepturilor tuturor tinerilor. (…) Nu am renunţat la astfel de activităţi, pe care le-am desfăşurat în continuare. După cum aţi văzut, agenda publică este pe site-ul ministerului zilnic. Ultima vizită pe care am făcut-o – în judeţul Hunedoara – şi am mers printre elevi şi printre colegii mei profesori pentru că îi respect mult, pentru că le recunosc munca”, a spus Anisie după audierea din comisiile parlamentare de specialitate, citată de AGERPRES.

Ministrul Monica Anisie a făcut, în luna ianuarie, vizite la mai multe unităţi de învăţământ din localităţi aflate în judeţul Ialomiţa. Într-una dintre aceste vizite, în comuna Axintele, Anisie, auzind de pe hol ţipetele unei învăţătoare la ore, a intrat în sala de clasă respectivă, reproşându-i învăţătoarei atitudinea.

Potrivit ministrului propus, vizita la unitatea de învăţământ din comuna Axintele a avut drept scop „identificare unor soluţii”.

„Sunt pentru respectarea drepturilor elevilor, sunt pentru respectarea drepturilor profesorilor”, a mai afirmat Anisie.

CONTEXT

După vizita din Ialomița, Ministrul Educației, Monica Anisie, a publicat, pe pagina sa de Facebook, un mesaj în care a prezentat scuze pentru decizia de a intra, însoțită de presă, la ora unei învățătoare, pe care a certat-o pentru că le vorbea copiilor pe un ton ridicat.

”Eu sper că oricare profesor sau director responsabil din România, dacă ar trece pe culoarul unei școli și ar auzi ceea ce am auzit eu, ar încerca să intervină. Nu am fost în acea școală pentru doamna învățătoare, dar sunt un om căruia chiar îi pasă de copii, elevii mei pot depune mărturie. Aș fi vrut să fiu mai calmă în acea interacțiune și este regretabil că, pentru moment, nu am fost atentă la prezența presei și expunerea copiilor, lucru pentru care îmi pare rău. Cred că profesorii din România, mai ales cei care au motivație să lucreze acolo unde este mai greu, merită și trebuie să fie respectați și încurajați. La fel cum cred că există o nevoie uriașă de înțelegere și echilibru. Inclusiv pentru un profesor care greșește.
Mulțumesc tuturor pentru înțelegere!”, a scris Anisie.