fbpx

Doi elevi sunt cercetați pentru că ar fi furat patru cataloage școlare și patru condici de prezență

Sursă foto: www.zi-de-zi.ro

Doi tineri de 12 și 16 ani, ambii din comuna Ogrezeni județul Giurgiu, sunt cercetați de polițiști, după ce au pătruns în incinta unei școli din localitate Ogrezeni, de unde au sustras 4 cataloage și 4 condici de prezență a cadrelor didactice, anunță IPJ Giurgiu, într-un comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, la data de 19 februarie a.c., polițiștii din cadrul Secției Rurale nr. 6 Mihăilești au fost sesizați de către un cadru didactic, cu privire la faptul că în noaptea de 18/19.02.2020, persoane necunoscute au pătruns în incinta unei școli din comuna Ogrezeni, de unde au sustras mai multe cataloage școlare.

În baza sesizării, polițiștii s-au deplasat la fața locului, ocazie cu care s-a constatat că în noaptea de 18/19 februarie 2020, persoane necunoscute au pătruns prin forțarea unei ferestre în incinta școlii, iar dintr-un dulap care se afla în cancelaria subunității școlare au sustras 4 cataloage cu note obținute de elevi și 4 condici de prezență a cadrelor didactice, ulterior părăsind incinta școlii.

În urma investigațiilor efectuate, polițiștii au identificat persoanele în cauză ca fiind doi tineri de 12 și 16 ani, ambii din comuna Ogrezeni, județul Giurgiu.

Dosarul va fi prezentat unității de parchet urmând a fi dispuse măsurile legale față de aceștia.

Potrivit informațiilor AGERPRES, cei doi au motivat organelor de cercetare că au luat cataloagele şi condicile pentru că „aveau note mici”, după care le-ar fi dat foc pe un teren din localitate.