fbpx

Monica Anisie, mesaj de scuze după vizita în Ialomița: ”Nu am fost atentă la prezența presei și expunerea copiilor”

Ministrul Educației, Monica Anisie, a publicat, pe pagina sa de Facebook, un mesaj în care prezintă scuze pentru decizia de a intra, însoțită de presă, la ora unei învățătoare din Ialomița, pe care a certat-o pentru că le vorbea copiilor pe un ton ridicat.

”Eu sper că oricare profesor sau director responsabil din România, dacă ar trece pe culoarul unei școli și ar auzi ceea ce am auzit eu, ar încerca să intervină. Nu am fost în acea școală pentru doamna învățătoare, dar sunt un om căruia chiar îi pasă de copii, elevii mei pot depune mărturie. Aș fi vrut să fiu mai calmă în acea interacțiune și este regretabil că, pentru moment, nu am fost atentă la prezența presei și expunerea copiilor, lucru pentru care îmi pare rău. Cred că profesorii din România, mai ales cei care au motivație să lucreze acolo unde este mai greu, merită și trebuie să fie respectați și încurajați. La fel cum cred că există o nevoie uriașă de înțelegere și echilibru. Inclusiv pentru un profesor care greșește.
Mulțumesc tuturor pentru înțelegere!”, a scris Anisie.

CONTEXT

Ministrul Educației a primit numeroase critici în urma incidentului de la Ialomița. Potrivit Fedesației Slindicatelor Libere din Învățământ, nicio autoritate, nici măcar poliția, nu are dreptul să tulbure ora și consideră vizita ministrului o adevărată „descindere”, care a avut drept rezultat „umilirea” în fața copiilor a unei învățătoare pe care Monica Anisie a auzit-o, din afara clasei, că țipa la copii. Ministrul a intrat peste cadrul didactic la oră, însoțită de jurnaliști, și i-a atras atenția asupra comportamentului neadecvat la clasă.

„Pedagogic nu se face așa! Chiar dacă doamna învățătoare a folosit un ton mai ridicat, corect era dacă doamna ministru avea o discuție cu acest cadru didactic, după terminarea orei și nu în fața elevilor”, susțin sindicaliștii, care o acuză pe Monica Anisie că a creat impresia unui „spectacol” prezentat jurnaliștilor, a susținut FSLI